Welkomstwoord College van Bestuur

Welkom op de website van de Gooise Scholen Federatie! Acht scholen voor voortgezet onderwijs, ieder met een eigen gezicht, maar met een collectieve ambitie: Betekenisvol leren.
Wij werken niet samen omdat we houden van eenvormigheid. We werken samen omdat dit in een tijd van toenemende autonomie van scholen verstandig is. Zo kunnen we risico’s delen, elkaar helpen en gemeenschappelijk beleid voeren voor personeel, financiën en ICT.

Daarnaast kiezen wij vooral voor variatie. Als u onze scholen bezoekt, ziet u de verschillen. Die verschillen zijn er omdat leerlingen verschillen, en omdat wij ons onderwijs rond hún leerprocessen organiseren. Wij zijn trots op de openheid die er is tussen ouders, leerlingen en GSF-scholen. We worden enthousiast als we spreken met medewerkers die zelf initiatief nemen. Ambitieuze mensen, die de lat nog net iets hoger leggen. Bovenal geloven we in de menselijke maat op onze scholen. Iedereen weet zich gekend. Dat levert de beste resultaten.

De GSF is een bloeiende groep van scholen, met prima onderwijskwaliteit, goed gehuisvest, moderne ICT-voorzieningen veel keuzes voor leerlingen, en een enthousiast en professioneel team van docenten en ondersteuning.

De GSF is meer dan een verzameling scholen. De GSF biedt onze medewerkers de ruimte om te netwerken en te professionaliseren. In dat kader past de GSF Academie; een platform voor deskundigheidsbevordering en (persoonlijke) ontwikkeling. Binnen de GSF Academie wordt een aantal praktische trainingen aangeboden voor de medewerkers op onze scholen. Deze trainingen worden zo veel mogelijk verzorgd door GSF-collega’s.

Persoonlijk zien wij het als onze missie ons onderwijs ook voor de toekomst modern, open en toegankelijk te houden. Wat moeten we doen om jongeren van nu te blijven prikkelen en inspireren en tegelijkertijd een veilige structuur en omgeving te bieden? Is wat nu goed is, dat over een paar jaar nog steeds? Jongeren veranderen en ons onderwijs dus ook. Wij nodigen u van harte uit daarmee persoonlijk kennis te komen maken.