Je thuisvoelen op het ARHC

Arc

Je voelt je thuis op het ARHC. Wij hebben oog voor je. Wij voelen ons betrokken bij je. Wij helpen jou je te ontplooien en begeleiden je naar het hoogst haalbare diploma. Ook al is het Roland Holst een grote school, we zien je niet over het hoofd.

Omdat jij talent hebt:
Je weet al veel over jezelf als je bij ons op school komt, maar wij weten zeker dat je nog meer talenten hebt. Samen zorgen wij ervoor dat je die talenten leert ontdekken. Tijdens de dramalessen in de mavo/havo-brugklas leer je bijvoorbeeld je te presenteren. Doordat we werken met de 21ste eeuwse vaardigheden leer je vaardigheden als creatief denken, probleemoplossing en samenwerken te gebruiken. Bij TMA leer je je beter te uiten in woord en geschrift. Bij Art&Sound en Art&Design ontwikkel je je op muzikaal en kunstzinnig gebied. En wie weet doe je er later eindexamen in! We zijn één van de weinige scholen in het Gooi die deze twee vakken als eindexamenvak aanbiedt.

Omdat je jouw talent kunt laten zien:
Laat je muzikale talent horen tijdens ARHC on stage. Speel het dak eraf op de bandjesavond, breng sfeer in de school met het Kerstkoor of acteer de sterren van de hemel in de musical. We hebben een lange traditie in musicals:  Afblijven, Jesus Christ Superstar, Hair en Chicago trokken volle zalen. Voor 2018 staat Grease op de rol. In de brugklas doe je mee aan de voorstelling Cleopatra in samenwerking met Scapino. Het beeldend werk dat je maakt bij Art&Design stellen we tentoon in de school. Kortom: op het A. Roland Holst College kun je je talent laten zien!

Natuurlijk vinden we het belangrijk dat je een 10 haalt,

maar veel belangrijker vinden we het dat jij je een 10 voelt!

Omdat we begrijpen dat digitale middelen onmisbaar zijn:
In het schooljaar 2017-2018 zijn we gestart met ‘Het Huis van de Toekomst’. In de havo- en havo/vwo-brugklas leren we alle leerlingen programmeren. We geven gerichte opdrachten die je kunt uitvoeren met je mobiele telefoon of tablet. Je bouwt bijvoorbeeld een virtueel museum of ontwerpt een bankbiljet in Keynote. De resultaten zet je in jouw digitale portfolio: Simulise. Zo zetten we de digitale middelen op een educatieve manier in.

Omdat we beschikken over twee goed ingerichte gebouwen:
Je krijgt les in één van de twee monumentale gebouwen aan de rand van het Corversbos. We hebben een goede mediatheek en veel ruimtes waar je rustig kunt leren. Elk gebouw heeft een eigen, goed ingerichte gymzaal en de sportvelden liggen vlakbij. Er zijn vier grote handvaardigheidslokalen waar je les krijgt in art&design en twee zeer complete muzieklokalen met veel instrumenten.

Omdat we variatie in leervormen aanbieden:
Leren doe je volgens ons niet alleen in de schoolbanken. Daarom heb je veel projecten en lessen die buiten het klaslokaal plaatsvinden. Zo doe je mee aan het goededoelenproject, leer je samenwerken op de zwemdag en -aan het eind van het schooljaar- op de roeidag. Tijdens de Roland Holstdagen werk je aan projecten en ga je op excursie.

Omdat je bij ons naar QUEST kunt:
Ben je een onderzoekende leerling? Vind je het leuk om zelf te bepalen wat je wilt leren? QUEST is een onderwijsvorm die door onszelf ontwikkeld is. Bij QUEST gaan we er vanuit dat je het meeste leert als je invloed hebt op hóe je leert. Natuurlijk gebeurt dat onder begeleiding van ervaren docenten. QUEST-ers beheersen na drie jaar dezelfde stof als de leerlingen in het reguliere onderwijs. En op het gebied van verschillende vaardigheden, zoals presenteren en samenwerken, lopen ze zelfs voor.

Omdat je wordt voorbereid op een vervolgopleiding:
Ben je een wetenschapper in de dop? Op het vwo+ bereiden we je voor op een studie aan de universiteit. Met de twee extra vakken wetenschapsoriëntatie en filosofie geven we je een voorsprong in kennis. Vwo+ is een volwaardig alternatief voor het gymnasium en geeft een degelijke voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs.

Omdat we goede resultaten boeken:
Het A. Roland Holst College is een kwalitatief goede school waar goede examenresultaten behaald worden. We werken samen met jou op jouw niveau om je voor te bereiden op een goed aansluitende vervolgopleiding: doorstromen naar havo of vwo of studeren aan mbo, hbo of universiteit.