Wat er speciaal is aan het Roland Holst

Arc

Je kunt bij ons op school komen, als je een mavo-, havo- of vwo-advies hebt of een combinatie daarvan. Er zijn vijf verschillende brugklassen waar je in kunt komen.

Als je van je juf of meester een mavo- of een mavo/havo-advies hebt gekregen, kom je bij ons in de mavo/havo-brugklas. Als je goede cijfers haalt, kun je na het eerste of tweede jaar misschien doorstromen naar de havo. Op de mavo blijven en een mooi diploma halen, kan natuurlijk ook. Wist je dat je zelfs dan nog kunt opstromen. Meer dan de helft van de mavoleerlingen gaat bij ons naar de havo. 

Als je een havo-advies hebt gekregen, komt je bij ons in de havo-brugklas. Je mag ook naar deze brugklas als je een mavo/havo-advies hebt, maar dan moet je juf of meester dat wel aanraden. Die beslist dat. 

Met een havo/vwo-advies, kom je in de havo/vwo-brugklas. Als je goede cijfers haalt, kun je na het eerste of tweede jaar misschien doorstromen naar het vwo+.

vwo+
Wat vwo betekent, dat weet je vast wel: voorbereidend wetenschappelijk onderwijs.
Maar weet je ook wat die + inhoudt? Bij ons op school hebben we een + achter het vwo staan, omdat we vinden dat het voorbereiden op de wetenschap extra belangrijk is. Daarom krijg je twee speciale vakken: wetenschapsoriëntatie en filosofie.

QUEST
Vind jij het fijn als iemand jou altijd vertelt hoe je iets moet doen? Of ben je meer het type dat zijn eigen iPad pakt en het zelf uitzoekt? Voor ‘zelf-uitzoekers’ met een havo- of vwo-advies hebben we iets heel speciaals: QUEST.
Bij QUEST beslis je samen met je leraren hoe je iets leert. En daar wordt leren alleen maar leuker van. Natuurlijk helpen je leraren je daarbij, maar je gaat vooral heel veel zelf beslissen.

Een dagje meelopen met QUEST? Dat kan! 

 

 

Meer weten? Neem dan contact op met:

mw. A.J. Lugtmeijer Mme

mw. A.J. Lugtmeijer Mme

teamleider vwo+ onderbouw
dhr. B.L. Roest BA

dhr. B.L. Roest BA

teamleider havo, havo/vwo onderbouw en QUEST
mw. drs. S.D. Bakker

mw. drs. S.D. Bakker

teamleider mavo/havo onderbouw
dhr. P.G. Halma

dhr. P.G. Halma

teamleider QUEST