Aanmelden voor klas 2 of hoger

Arc

Heb je je mavo diploma?
Of ga je dat binnenkort halen op een andere school?
En wil je bij ons naar 4 havo?

Als je wilt overstappen van 4 mavo naar 4 havo, dan mag dat op voorwaarde dat je geslaagd bent voor je mavodiploma inclusief een extra examenvak (een plusvak).

Afhankelijk van je vakkenpakket op de mavo kun je een profiel en vakkenpakket in 4 havo kiezen. School mag voorwaarden stellen aan het pakket i.v.m. de kansrijkheid, dat betekent dat je in bepaalde vakken examen moet hebben gedaan voor toegang tot één van de profielen in 4 havo. Dat zijn de volgende vakken:

  • wiskunde, nask1 en nask2 (als je kiest voor het profiel Natuur en Techniek)*)
  • wiskunde, biologie en nask2 (als je kiest voor het profiel Natuur en Gezondheid)
  • wiskunde en economie (als je kiest voor het profiel Economie en Maatschappij)
  • een moderne vreemde taal: Frans of Duits (als je kiest voor het profiel Cultuur en Maatschappij)

Als je niet voldoet aan de bovenstaande voorwaarden, wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn.

Hier kun je zien welke vakken bij ons op school gegeven worden in 4 havo.

Informatie over die vakken en andere handige tips staan hier.

Wil je bij ons in het nieuwe schooljaar starten, dan moeten we je helaas eerst op een wachtlijst zetten. We moeten namelijk eerst onze eigen leerlingen een plaatsje geven en daarna weten we pas of er nog plek is voor leerlingen van andere scholen. Dat weten we dus pas in de allerlaatste schoolweek.

Als je je wilt aanmelden, vraag dan aan (een van) je ouders of zij het digitale aanmeldingsformulier willen invullen, of doe het samen. Na het invullen en verzenden krijgen je ouders een automatische mail, die bevestigd moet worden. We verzoeken je bij deze bevestiging ook een scan van het laatste rapport/cijferoverzicht toe te voegen. Pas dan is je aanmelding compleet. Zodra je de cijferlijst van het schriftelijk eindexamen hebt, moet deze ook worden opgestuurd. 

*) In het profiel NT is wiskunde B een profielvak. Vanuit de mavo is het ongebruikelijk om dit profiel te kiezen aangezien je vanuit de mavo de aansluiting mist op het vak wiskunde B.

Meer weten? Neem dan contact op met: