de sportklas

Arc

Ben jij gek op sporten en bewegen?

Houd jij van samenwerken met anderen?

Heb jij een havo- of havo/vwo-advies?

Drie keer ja? Dan is de sportklas misschien wel wat voor jou!

Wat is de sportklas? 

De sportklas is een speciale havo/vwo-klas op het Roland Holst. In die klas ga je natuurlijk veel sporten. Je krijgt dus meer gym dan leerlingen in andere klassen. Daarnaast heb je elke 6 of 7 weken een sportclinic: je gaat dan onder schooltijd allemaal toffe en bijzondere sporten doen. Dat doe je op school, maar ook bij een sportvereniging of op een sportlocatie, zoals een skibaan. 

Dat sporten goed voor je is, hoeven we jou niet te vertellen. Het is niet alleen gezond, je leert ook goed samenwerken met anderen, uitdagingen aangaan en je grenzen verleggen. 

Wat ga je doen? 

Op de middelbare school leer je al veel nieuwe sporten kennen en worden de onderdelen moeilijker. Zo doen we al veel aan atletiek, turnen, judo, dans en verschillende spelsporten.

In de sportklas gaan we dieper op de stof in en doen we sporten die je bij de reguliere lo (lichamelijke opvoeding) nog niet krijgt. Denk bijvoorbeeld aan kickboksen, freerunnen, rugby of youfo. 

Behalve dat je nieuwe sporten leert kennen, ga je leren over andere dingen die met sport te maken hebben. Je leert bijvoorbeeld hoe het lichaam werkt tijdens het sporten, hoe je een toernooi organiseert, hoe je EHBO toepast en hoe je blessures kunt voorkomen.

Wat moet je weten? 

De sportklas is een havo/vwo-klas. Je moet dus een havo- of havo/vwo-advies van je juf of meester van de basisschool krijgen. 

Naast alles wat met sport te maken heeft, krijg je alle vakken die de gewone havo/vwo-klas heeft. In de bovenbouw havo kun je het vak bewegen, sport en maatschappij (bsm) kiezen. Dan kun je dus zelfs examen doen in gym! 

De sportklas is het meest geschikt voor leerlingen die gek zijn op sporten en veel verschillende sporten willen uitproberen. Je hoeft geen topsporter te zijn om in de sportklas te komen. Als je het maar leuk vindt. 

Wil je meer weten? 

Schrijf je dan in voor de kennismaking met de sportklas op (datum volgt zodra deze bekend is)!

Of kom naar onze Open Avond op 13 januari of Open Dag op 14 januari 2023, dan kun je het zelf beleven!