Veelgestelde vragen

Arc

Wat is er speciaal aan het Roland Holst?

Bij ons op school kun je kiezen tussen verschillende soorten onderwijs. Er is dus altijd iets dat bij je past.

Kies je voor regulier mavo/havo, havo, havo/vwo of vwo, dan krijg je verschillende soorten lessen. We hebben vaklessen, zoals geschiedenis en gym. Die hebben ze trouwens op de meeste scholen. Specialer is dat je ook meerdere keuzelessen in de week hebt. Je kunt dan uit verschillende vakken kiezen wat je gaat doen. Dat is fijn, want zo kun je zelf bepalen waar je meer of minder aandacht aan geeft.
Ook heb je elke week projectlessen. Dan werk je in een groepje aan een grote(re) opdracht. De stof die je dan leert hoort bij verschillende vakken. 

Wat ook bijzonder is, is dat wij de leerlingen belangrijker vinden dan de cijfers die ze halen. We zeggen altijd: “we vinden het belangrijk dat een leerling een 10 kan halen. Nog belangrijker vinden we het dat hij zich een 10 kan voelen.” 

En wij zijn de enige school met zes verschillende opleidingen in de brugklas. Zo kun je bij ons mavo/havo, havo, havo/vwo en vwo doen. Daarnaast hebben we ook nog Talent (voor hoogbegaafde leerlingen) en QUEST ’21. Dat is speciaal voor kinderen die het fijn vinden om deels zelf te bepalen wat en hoe ze leren. Voor iedereen hebben we dus onderwijs dat bij hem of haar past.

Terug naar alle veelgestelde vragen