Veelgestelde vragen

Arc

Wat is QUEST ’21?

QUEST ’21 is havo- en vwo-onderwijs, maar dan op een andere manier gegeven. Bij QUEST ’21 is alles erop gericht dat je als leerling zo veel mogelijk verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leren. Dat betekent dat een QUEST ’21-leerling bijvoorbeeld voor een deel zelf bepaalt wat en hoe hij leert. Dat mag bij regulier en Talent ook, maar dan wel veel minder dan bij QUEST ’21.

Natuurlijk willen we dat QUEST ’21 leerlingen een diploma halen, dus sommige leerdoelen zijn verplicht. Ook worden de leerlingen goed begeleid door een coach. Die helpt met het maken van de juiste keuzes. Want altijd alleen maar kiezen wat het leukste of makkelijkste is, is niet altijd het verstandigste om te doen.

Bij QUEST ’21 heb je (bijna) geen boeken. Je werkt dus veel met je eigen Chromebook. Dat is ook een verschil met Talent en regulier, waar je wel met boeken werkt.

Omdat je bij QUEST ’21 dus deels zelf kiest welke lessen je gaat volgen, heeft iedere leerling zijn eigen rooster. Je zit dus ook niet altijd in dezelfde klas. We zorgen wel dat je genoeg vrienden kunt maken zodat je altijd wel een paar kinderen in de groep kent.

Die lessen noemen we bij QUEST ’21 trouwens modules. Ze duren 6 weken. Daarna kies en krijg je weer andere.

Terug naar alle veelgestelde vragen