Werken met een Chromebook

Arc

Bijna alle eerste-, tweede- en vierdeklassers werken met een Chromebook. Over 2 jaar werken al onze leerlingen met zo’n device. Dit past binnen onze visie dat we onze leerlingen de 21e-eeuwse vaardigheden moeten aanleren. De vaardigheden die te maken hebben met ICT komen op deze manier goed aan bod. Alle docenten werken ook met een Chromebook. Alleen de Talent-leerlingen werken met een MacBook.

Binnen de Gooise Scholen Federatie, waar onze school een onderdeel van is, werken we met een Google-omgeving. Daarbij sluit de Chromebook dus naadloos aan.

Het werken met een device is binnen onze school niet nieuw. De afgelopen jaren hebben de havo-, havo/vwo- en QUEST-leerlingen al met een iPad gewerkt. Er is dus reeds ruime ervaring met het werken met devices in de klas. Bovendien zijn de lesboeken en het zelf ontwikkelde materiaal nog steeds leidend. De Chromebook wordt vooral ingezet voor ondersteuning en differentiatie.

Huren met mogelijkheid tot koop

We werken met een regeling waarbij het Chromebook eerst gehuurd wordt en daarna kan worden overgenomen. Dit wordt voor ons verzorgd door The Rent Company. Nieuwe leerlingen krijgen hierover informatie. Het device kan ook direct gekocht worden. Een eigen device behoort ook tot de mogelijkheden, maar daar stellen we wel eisen aan.

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een computer die wordt geleverd met het besturingssysteem Chrome OS van Google. De Chromebook heeft slechts enkele seconden nodig om op te starten en beschikt over ingebouwde bescherming tegen virussen. De Chromebook is gebaseerd op de cloud. In tegenstelling tot een normale computer wordt bij een Chromebook alles in de cloud opgeslagen en verwerkt. Bij een Chromebook is dan ook geen lokale opslag nodig. Documenten binnen de chromebook worden opgeslagen in de cloud.

Een Chromebook is over het algemeen goedkoper dan een laptop of een macBook. Het heeft echter alle functionaliteiten die voor ons onderwijs gewenst zijn. Ook om die reden hebben we voor het werken met een Chromebook gekozen.


Om toekomstige en huidige leerlingen/ouders een beter beeld te geven van het gemak en het gebruik van een laptop van The Rent Company op het A. Roland Holst College heeft The rent Company onlangs een interactieve video ontwikkeld.

Afhankelijk van de optie(s) van het keuzemenu waar de kijker tijdens het kijken van de video zelf voor kiest, geeft de video onder andere meer informatie over: 

  • Wie wij zijn en wat wij doen bij The Rent Company
  • De service die bij aanschaf van een laptop van The Rent Company inbegrepen zit
  • Hoe het bestelproces bij de aanschaf van een laptop van The Rent Company in zijn werk gaat
  • Uitleg over de keuze tussen huren en kopen en het verschil tussen deze twee opties
https://rentcompany.nl/easy-interactief?nummereasy=527