Kees Elsinga vertrekt bij Gooise Scholen Federatie

11 januari 2018
Arc

Na ruim 7,5 jaar voorzitter van het College van Bestuur van de Gooise Scholen Federatie te zijn geweest, gaat Kees Elsinga een nieuwe uitdaging aan. Eind april treedt hij in dienst als voorzitter van het College van Bestuur bij de stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en regio (41 scholen voor voortgezet, speciaal en primair onderwijs).

De Raad van Toezicht van de Gooise Scholen Federatie is inmiddels een procedure voor een opvolger gestart. Vóór 31 maart 2018 hoopt de raad de benoeming rond te hebben, zodat de nieuwe bestuursvoorzitter nog voor de zomervakantie kan starten.

Het vertrek van Kees Elsinga komt enkele maanden nadat Mark de Haas, lid van het College van Bestuur, aankondigde een nieuwe loopbaanstap te maken. Hij treedt in dienst bij BMC-Advies en wordt vanaf 1 maart 2018 opgevolgd door Tijmen Smit, die momenteel nog wethouder in Laren is.

De Gooise Scholen Federatie vindt het erg jammer dat Elsinga vertrekt. Wij zijn Kees bijzonder dankbaar voor de wijze waarop hij samen met Mark in het afgelopen decennium de GSF heeft uitgebouwd tot een krachtige en toekomstgerichte onderwijsorganisatie.

De Gooise Scholen Federatie heeft gedurende het voorzitterschap van Elsinga een voorspoedige periode gekend. Zo is de GSF gegroeid van 6500 naar 7100 leerlingen. De scholen van de GSF behalen goede onderwijsresultaten, passend onderwijs is ingevoerd en hebben vier excellente afdelingen op drie scholen het predicaat excellent toegekend gekregen. Ook is de GSF Academie in het leven geroepen, waar alle medewerkers gebruik kunnen maken van een uitdagend trainingsaanbod.

Kees Elsinga is vanaf augustus 2010 werkzaam als voorzitter van het College van Bestuur van de GSF. Als voorzitter is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles strategisch beleid onderwijs, personeel en communicatie. Ook heeft hij een aantal externe portefeuilles; hij is voorzitter Qinas (Samenwerkingsverband Gooi en Vechtstreek), lid van de stuurgroep Productief Leren en lid van de stuurgroep Match op Meedoen.

Voor zijn opvolger ligt er een stabiele basis om verder vorm te geven aan de ambities van de GSF voor brede ontwikkeling, hoge onderwijskwaliteit, goede resultaten en maatschappelijke binding.

NIEUWE RECTOR VOOR GOOIS LYCEUM

NIEUWE RECTOR VOOR GOOIS LYCEUM

Bussum, 2 november 2018 – Het College van Bestuur van de Gooise Scholen Federatie heeft Miriam Watts-Jones met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot rector van het Goois Lyceum in Bussum. Zij volgt Ajolt Elsakkers op, die eind september afscheid heeft genomen en rector […]

Annet Kil per 1 september 2018 voorzitter van de Gooise Scholen Federatie

Annet Kil per 1 september 2018 voorzitter van de Gooise Scholen Federatie

De Raad van Toezicht van de Gooise Scholen Federatie (GSF) heeft mevrouw A. Kil-Albersen (Annet) benoemd als voorzitter van het College van Bestuur. Met ingang van 1 september 2018 vormt zij samen met Tijmen Smit het bestuur van de scholengroep. Annet Kil is haar loopbaan […]

Tijmen Smit benoemd tot bestuurder bij de Gooise Scholen Federatie

Tijmen Smit benoemd tot bestuurder bij de Gooise Scholen Federatie

Bussum, 26 juni 2018 – De Raad van Toezicht van de Gooise Scholen Federatie (GSF) heeft de heer T.W. Smit (Tijmen) benoemd als lid van het College van Bestuur. Hij was vanaf maart 2018 al interim bestuurder en is nu vast benoemd in de functie. […]