Fusie Weesp met Amsterdam: aanmeldingsprocedure Vechtstede College en Casparus College blijft hetzelfde

4 april 2018
Arc

De fusie van Weesp met Amsterdam heeft geen gevolgen voor de aanmeldingsprocedure voor leerlingen van het Vechtstede College en het Casparus College.

De gemeenteraad van Weesp heeft besloten om op termijn te fuseren met Amsterdam. De afgelopen maanden heeft de gemeenteraad zich gebogen over de argumenten om voor de gemeente Amsterdam of de gemeente Gooise Meren te kiezen. Tijdens dit proces was er
veel onduidelijkheid over de vraag of de keuze voor Amsterdam zou betekenen dat het huidige aannamebeleid van het Vechtstede College en het Casparus College, met voorrang voor leerlingen uit de regio Weesp ten opzichte van leerlingen uit Amsterdam, gehandhaafd zou blijven. Ouders en leerlingen in Weesp zijn bezorgd dat de scholen uit Weesp verplicht deel zouden moeten nemen aan de Amsterdamse kernprocedure.
Het bestuur van de Gooise Scholen Federatie, waarvan het Vechtstede College en het Casparus College deel uitmaken, heeft echter besloten om niet deel te nemen aan de Amsterdamse kernprocedure voor het aanmelden van leerlingen. De aanmeldingsprocedure en het toelatingsbeleid bij het Vechtstede College en het Casparus College blijven voor de komende schooljaren dan ook op hoofdlijnen ongewijzigd.

Fusie Weesp met Amsterdam: aanmeldingsprocedure Vechtstede College en Casparus College blijft hetzelfde

De fusie van Weesp met Amsterdam heeft geen gevolgen voor de aanmeldingsprocedure voor leerlingen van het Vechtstede College en het Casparus College. De gemeenteraad van Weesp heeft besloten om op termijn te fuseren met Amsterdam. De afgelopen maanden heeft de gemeenteraad zich gebogen over de argumenten […]

Mark de Haas tijdelijk voorzitter College van Bestuur GSF

Momenteel loopt de procedure voor een voorzitter van het College van Bestuur van de Gooise Scholen Federatie (GSF). Het is de bedoeling bij het nieuwe schooljaar van start te gaan met een nieuwe voorzitter. Omdat Kees Elsinga per 23 april 2018 begint in zijn nieuwe […]

De GSF zoekt een voorzitter college van bestuur

De Gooise Scholen Federatie zoekt een voorzitter college van bestuur die de ontwikkeling (evolutie) van de Gooise Scholen Federatie verder vormgeeft. Functieomschrijving Bij de gezochte voorzitter is: het vertrouwen in het vakmanschap van zijn collega’s vanzelfsprekend; het plezier in het belangenspel tussen partijen zichtbaar; de […]