Fusie Weesp met Amsterdam: aanmeldingsprocedure Vechtstede College en Casparus College blijft hetzelfde

4 april 2018
Arc

De fusie van Weesp met Amsterdam heeft geen gevolgen voor de aanmeldingsprocedure voor leerlingen van het Vechtstede College en het Casparus College.

De gemeenteraad van Weesp heeft besloten om op termijn te fuseren met Amsterdam. De afgelopen maanden heeft de gemeenteraad zich gebogen over de argumenten om voor de gemeente Amsterdam of de gemeente Gooise Meren te kiezen. Tijdens dit proces was er
veel onduidelijkheid over de vraag of de keuze voor Amsterdam zou betekenen dat het huidige aannamebeleid van het Vechtstede College en het Casparus College, met voorrang voor leerlingen uit de regio Weesp ten opzichte van leerlingen uit Amsterdam, gehandhaafd zou blijven. Ouders en leerlingen in Weesp zijn bezorgd dat de scholen uit Weesp verplicht deel zouden moeten nemen aan de Amsterdamse kernprocedure.
Het bestuur van de Gooise Scholen Federatie, waarvan het Vechtstede College en het Casparus College deel uitmaken, heeft echter besloten om niet deel te nemen aan de Amsterdamse kernprocedure voor het aanmelden van leerlingen. De aanmeldingsprocedure en het toelatingsbeleid bij het Vechtstede College en het Casparus College blijven voor de komende schooljaren dan ook op hoofdlijnen ongewijzigd.

NIEUWE RECTOR VOOR GOOIS LYCEUM

NIEUWE RECTOR VOOR GOOIS LYCEUM

Bussum, 2 november 2018 – Het College van Bestuur van de Gooise Scholen Federatie heeft Miriam Watts-Jones met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot rector van het Goois Lyceum in Bussum. Zij volgt Ajolt Elsakkers op, die eind september afscheid heeft genomen en rector […]

Annet Kil per 1 september 2018 voorzitter van de Gooise Scholen Federatie

Annet Kil per 1 september 2018 voorzitter van de Gooise Scholen Federatie

De Raad van Toezicht van de Gooise Scholen Federatie (GSF) heeft mevrouw A. Kil-Albersen (Annet) benoemd als voorzitter van het College van Bestuur. Met ingang van 1 september 2018 vormt zij samen met Tijmen Smit het bestuur van de scholengroep. Annet Kil is haar loopbaan […]

Tijmen Smit benoemd tot bestuurder bij de Gooise Scholen Federatie

Tijmen Smit benoemd tot bestuurder bij de Gooise Scholen Federatie

Bussum, 26 juni 2018 – De Raad van Toezicht van de Gooise Scholen Federatie (GSF) heeft de heer T.W. Smit (Tijmen) benoemd als lid van het College van Bestuur. Hij was vanaf maart 2018 al interim bestuurder en is nu vast benoemd in de functie. […]