Time-out Schoolexamens door aangescherpte maatregelen Coronavirus

24 maart 2020
Arc

De GSF heeft kennis genomen van de berichtgeving in de media naar aanleiding van de persconferentie op 23 maart. De VO-raad heeft aangegeven dat op 24 maart nadere informatie volgt en adviseert een time-out in te lassen daar waar het de voortgang van de schoolexamens betreft.

De GSF geeft gehoor aan die oproep en zal op 24 maart deze invoeren. De enkele kandidaten die nog op school komen voor een herkansing zullen, onder de strikte voorwaarden van het RIVM, daartoe in de gelegenheid worden gesteld. Voor alle overige activiteiten in het kader van de schoolexamens wachten wij de nadere richtlijnen af. Wij zullen u/jullie daarover zo spoedig als mogelijk in kennis stellen.

Het zijn bijzondere tijden en deze gaan helaas ook gepaard met dit soort onduidelijkheden en onzekerheden. Dat vinden wij bijzonder spijtig.

het centraal examen dit jaar komt te vervallen

Vanmorgen heeft de minister bekend gemaakt dat het centraal examen dit jaar komt te vervallen (zie kamerbrief 24 maart). Hier vind je/U de veelgestelde vragen naar aanleiding van (onder andere) deze brief. De GSF heeft kennis genomen van bijgevoegde brief die minister Slob vanochtend naar […]

Time-out Schoolexamens door aangescherpte maatregelen Coronavirus

De GSF heeft kennis genomen van de berichtgeving in de media naar aanleiding van de persconferentie op 23 maart. De VO-raad heeft aangegeven dat op 24 maart nadere informatie volgt en adviseert een time-out in te lassen daar waar het de voortgang van de schoolexamens […]

Informatie over het Coronavirus

Het Coronavirus is ook in Nederland geconstateerd en leidt binnen de verschillende scholen binnen de Gooise Scholen Federatie en bij het bestuursbureau tot veel vragen.  De Gooise Scholen Federatie heeft een bovenschools team samengesteld en volgt de aanwijzingen van de Nederlandse overheid op de voet […]