Veelgestelde vragen

Arc

Ik vind (alleen) thuis zitten best lastig. Hoe ga ik hier mee om?

We kunnen ons best voorstellen dat het enerzijds heerlijk lijkt om drie weken geen school te hebben, maar dat je hierdoor anderzijds ook drie weken contact met je klasgenoten en vrienden mist. Dat kan ervoor zorgen dat je je wellicht eenzaam voelt of minder goed in je vel zit. Jouw mentor en/of de leerlingbegeleiders van school helpen je graag. Mocht je behoefte hebben aan een gesprek (online of telefonisch), neem dan contact met je mentor.

Een paar Tips: 

  1. Hou je ritme Sta op dezelfde tijd op als dat je op een schooldag deed en bewaar het uitslapen voor het weekend.
  2. Blijf niet in je pyjama Het lijkt misschien heerlijk om de hele dag in je pyjama te kunnen blijven, maar door je aan te kleden en te douchen kom je uit de chillstand en in een actieve stand.
  3. Volg je rooster Je rooster staat in SOM, waardoor je structuur hebt voor je taken per vak. Maar neem ook pauzes uit het rooster over. Je moet af en toe natuurlijk ook gewoon eten en ontspannen.
  4. Zorg dat je een fijne werkplek hebt Misschien ben jij niet de enige die op dit moment thuis moet werken en zijn ook je ouders en broers/zussen thuis. Dat is gezellig, maar ook druk. Zorg dat je een fijne werkplek hebt om rustig te werken. Een opgeruimd bureau is fijn om aan te werken.
  5. Maak afspraken met je huisgenoten en vrienden Het is verleidelijk om tussen het huiswerk maken met je huisgenoten en vrienden te kletsen of te appen. Probeer jouw studietijd ook echt te richten op je studie en niet op iets of iemand anders.
  6. Haal een frisse neus Tussen het harde werken door, is het ook belangrijk om even een frisse neus te halen en zo nieuwe energie op te doen. Als je naar buiten gaat, hou je dan natuurlijk wel aan de richtlijnen van het RIVM!
  7. Beweeg! Ook zonder de mogelijkheid om naar je sportvereniging te gaan of naar de gymles, kun je natuurlijk wel bewegen. Ga even een rondje wandelen of doe mee aan de online work-outs van je gymdocent.
  8. Houd online contact met je vrienden en klasgenoten De hele dag (alleen) thuis zijn kan er voor zorgen dat je je wat eenzaam voelt of niet zo lekker in je vel. Houd dan ook online contact met je vrienden en klasgenoten om even te kletsen en verhalen uit te wisselen. Als je daar behoefte aan hebt, kun je ook altijd contact opnemen met de leerlingbegeleiders van je school.