Casparus College krijgt prijs voor gezonde kantine

18 april 2018
Arc
Brigit Hamburg (GGD), leerlingen Senna en Brad, directeur Chiquita Relyveld en Dieuwke Vogelzang (Voedingscentrum).

WEESP – In de kantine van het Casparus College zijn vooral veel lekkere, gezonde spullen te koop en water is altijd voorhanden bij het watertappunt. Dat werd vandaag beloond met de Zilveren Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum.

De schaal krijgt een mooie plek in de prijzenkast van de school en alle leerlingen krijgen een eigen waterflesje om het te vieren.

Het gezondste vooraan
Zo’n Zilveren Schoolkantine Schaal krijgt een school niet zomaar, de eisen van het Voedingscentrum zijn streng. Het gaat ook niet alleen om het aanbod van gezondere snacks. “Het is belangrijk hoe je alles presenteert”, vertelt de medewerkster van de kantine. “Het wat minder gezonde snoep ligt nu minder in het zicht en de gezondere dingen vooraan. Ik maak ook niet zoveel minder gezonde snacks meer, op is op. Wel bieden we veel gezonde alternatieven aan, zoals yoghurt met fruit of muesli, en groentedippers. En ik laat de leerlingen die gezondere alternatieven ook proeven om ze te motiveren daarvoor te kiezen.”

Op naar goud
Er is ook nog een gouden schaal van het Voedingscentrum en zelfs nog een stapje hoger, de categorie ‘ideaal’. Directeur Chiquita Relyveld wil daar in de toekomst verder aan werken maar is nu vooral trots op deze Zilveren Schoolkantine Schaal. “Wij hebben er hard aan gewerkt om het aanbod in de kantine zo gezond en aantrekkelijk mogelijk te maken. We denken vaak dat leerlingen zich niet bewust zijn van wat zij eten, maar niets is minder waar. De kunst is om ze onbewust, bewust voor het gezonde te laten kiezen. We zijn ook een rook- en alcoholvrije school en energiedrankjes mogen op school niet gedronken worden.”

Waterfles
Om ook het watertappunt nog aantrekkelijker te maken en de prijs te vieren, krijgen alle leerlingen een eigen waterfles met het logo van de school erop. Senna en Brad uit de tweede klas waren vandaag de eerste die hun fles kregen, en meteen vulden bij het watertappunt natuurlijk.

 

Casparus College krijgt prijs voor gezonde kantine

di 17 apr 2018, 14:41 WEESP – In de kantine van het Casparus College zijn vooral veel lekkere, gezonde spullen te koop en water is altijd voorhanden bij het watertappunt. Dat werd vandaag beloond met de Zilveren Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum. De schaal krijgt een mooie […]

Nieuwe huisstijl!

Alle scholen die behoren tot de Gooise Scholen Federatie hebben een een nieuw logo! Het nieuwe logo heeft een gemeenschappelijke betekenis. Het ontwerp bevat de vertrouwde GSF-boog in een nieuw jasje. Acht bogen vormen samen een globe. De acht bogen, allemaal verschillend van kleur en […]