Dance4life op CDB

5 april 2018
Arc
Dance4life op CDB

Op dinsdag 26 maart hebben leerlingen uit enkele klassen van leerjaar 1 t/m 3 (negen klassen), meegedaan aan de Dance4life-scholenactie. De leerlingen hebben gastlessen gekregen over het thema seksualiteit. Dit werd door 2 teams (4 gastdocenten) van Dance4life verzorgd. De gastlessen zijn onderdeel van Schools4Life, dit is een project van stichting Dance4Life. Schools4Life maakt veilig vrijen, seksuele intimidatie en seksueel geweld bespreekbaar in de klas.

De eerste les begon om 8.30 uur in lokaal 209. Dit trok veel aandacht van leerlingen omdat een bekende acteur van de serie SpangaS (Guillermo alias Tinco) één van de gastdocenten was. Het was even dringen bij de deur voor het maken van een mooie selfie samen met deze acteur. Het programma was verder afwisselend en boeiend. De les begon met Pakistaanse muziek en mochten de leerlingen de beentjes losgooien. Aan de hand van stellingen, filmpjes en het persoonlijke verhaal van de Pakistaanse gastdocente werden de leerlingen vervolgens gestimuleerd om na te denken over hun eigen grenzen, voorkeuren en het vormen van hun mening.

Vooral het verhaal van de gastdocente uit Pakistan was aangrijpend. Leerlingen waren tijdens het persoonlijk verhaal erg stil en aandachtig aan het luisteren, maar ook zichtbaar onder de indruk. In Pakistan is seksueel geweld tegen vrouwen (en ook jongens) een groot probleem. Daar heeft namelijk bijna iedere jongere een ervaring met seksueel geweld. Wat het nog rampzaliger maakt is dat veel jongeren niet durven te vertellen als zij iets meegemaakt hebben. Slachtoffers durven namelijk vaak niet naar een dokter of aangifte te doen bij de politie, omdat ze bang zijn voor wraak of om veroordeeld te worden.

Wij hopen dat de leerlingen na deze gastlessen geïnspireerd zijn geraakt en ook gemotiveerd om in actie te komen tegen seksueel geweld. Tijdens deze actie zamelen jongeren geld in zodat hun leeftijdsgenoten in Pakistan leren op te staan tegen seksueel geweld.

De leerlingen hebben al tips en informatie gekregen over hoe ze aan de slag kunnen en geld kunnen inzamelen voor dit project. De leerlingen krijgen deze week ook een sponsorkaart mee. Het inzamelen van het geld gebeurt digitaal via de persoonlijke actiepagina van de leerlingen. Via deze pagina kunnen sponsors ook geld doneren. De actie loopt tot 16 april.

Meer informatie is te vinden op: scholenactie.dance4life.nl.

Kom in actie! Stop seksueel geweld nu!

CDB op bezoek bij de marine

CDB op bezoek bij de marine

Het amfibische transportschip biedt buiten het vervoer van een bataljon mariniers met goederen ook plaats voor landingsvaartuigen en chinook helikopters. De bewapening bestaat uit twee goalkeeper systemen en tot tien 12,7 mm mitrailleurs. De kernbemanning bestaat uit 120 personen en daarnaast kunnen nog 600 mariniers […]

Gastles door oud-leerling Luiz

Gastles door oud-leerling Luiz

Voor het keuzevak ‘Werken in de geüniformeerde dienstverlening’ kwam Luiz een gastles geven over zijn werk. Luiz werkt bij defensie, bij het onderdeel de luchtmacht. Vol enthousiasme vertelde hij over zijn loopbaan na het behalen van zijn diploma op College De Brink. Eerst heeft hij […]

Rondleiding voorzitter GSF door leerlingenraad

Rondleiding voorzitter GSF door leerlingenraad

Mevrouw Kil begon eerst met een kennismaking met de schoolleiding. Na dit formele deel volgde de rondleiding door Jeroen, George en Justin van de leerlingenraad. De  jongens vonden het erg leuk om de rondleiding te verzorgen, ondanks dat ze maar liefst 2 uur eerder al […]