HBR

Arc

Horeca, Bakkerij  & Recreatie

Bij deze vakroute leer je alle facetten van het werken in het HBR-bedrijfsleven. Hier leer je o.a. hoe je in de keuken op verschillende manieren snijdt, kookt, bakt, braadt en natuurlijk schoon maakt.

In de onze bakkerij maak je ovenvers brood en banketspecialiteiten. We leren je de fijnste kneepjes van het brood en banketbakkers vak. Dit is je eerste kennismaking met een gerespecteerde ambacht.

Je leert in het lesrestaurant hoe je voor je ouders en andere gasten kookt. Je leert hoe je in sterrenrestaurants volgens de menuleer een tafel dekt; hoe je een gast koninklijk behandelt en hoe je een overheerlijke alcoholvrije cocktail serveert.

Er wordt in ons restaurant iedere week gekookt voor echte gasten! Wij organiseren ‘het jaarlijks terugkerende sterren diner’, waar onze leerlingen les krijgen van voormalige College de Brink leerlingen die in sterrenrestaurants zijn komen te werken. De HBR-afdeling van College de Brink heeft door de jaren heen meerdere chefs afgeleverd die in bekende sterrenrestaurants werken.  

Door onze bekendheid in het horeca-veld, wordt ons restaurant jaarlijks bezocht door gerenommeerde Nederlandse sterrenkoks. Zo ontvingen wij in 2020 Ron Blaauw, Paul Fagel, Julius Jaspers en Herman den Blijker in onze keuken.

Beroepen en richtingen die aansluiten bij dit domein zijn:

  • Werken als chef in een sterrenrestaurant of sterrenhotel
  • Werken als gastheer/gastvrouw in een hotel, restaurant of café
  • Werken als (ambachtelijke) Brood- en of banketbakker
  • Werken als patissier in een hotel of restaurant 
  • Medewerker in sterrenhotels