Jouw start op CdB!

Arc

Als je kiest voor College de Brink kom je al voor de zomervakantie kennismaken. Je wordt door je nieuwe mentor ontvangen en maakt ook meteen kennis met je nieuwe klasgenoten.

De overstap vanuit het basisonderwijs naar de middelbare school is spannend voor alle leerlingen in Nederland! 

Op College de Brink doen wij er alles aan om deze overstap goed en soepel te laten verlopen. College de Brink is een warme en fijne school voor haar leerlingen en personeel. Wij vinden het belangrijk dat jij als leerling goed in je vel zit en dat we een goede relatie met elkaar hebben. Wij vinden ook dat je schooltijd een ontzettend leuke en fijne periode moet zijn, waar je later met warme gevoelens aan terugdenkt!

Heb je gekozen voor CdB?

Dan nodigen we je voor de zomervakantie al uit om kennis te maken met je mentor en klasgenoten. Je mentor vertelt dan al een beetje over lesroosters, lokalenindeling en schoolregels. Die dag moet uiteraard ook leuk zijn, dus er is ook ruimte voor spelletjes en gezellige gesprekken.

Na de zomervakantie heten we je welkom door middel van ons eigen festival:

VMBO-festival De Brink!

Op College de Brink vieren we met zijn allen dan ook ECHT feest dat het schooljaar weer start. In de eerste week van het nieuwe schooljaar gaat iedere leerling naar ons festival. Ons festival wordt gehouden op een buitenterrein met eten, drinken, sport en spel attracties, een echte DJ en heel veel plezier.

Wij maken deze beloften aan onze leerlingen:

  • Je hebt het hier naar je zin;
  • Je bent hier veilig;
  • Je ontvangt excellent onderwijs;
  • Wij helpen jou bij het vinden van jouw succes.

Wij kiezen bewust voor deze beloften. Onderwijs moet in de eerste plaats leerzaam zijn, maar je schooltijd moet ook leuk zijn en bijdragen aan je zelfvertrouwen. Tevens moet onze visie bijdragen aan jouw persoonsvorming; je moet naderhand ook gewoon een goede buurman of buurvrouw worden. 

Wij vinden ook dat leerlingen het beste leren door actief te zijn en veel te doen. College de Brink biedt daarom een breed aanbod van beroepsopleidingen. Wij bieden jou de klassieke ambachten door middel van de allernieuwste technologieën.