L.O. op De Fontein

Arc

De Fontein is een echte sportschool ! Je krijgt namelijk 4 lesuren per week LO. Twee blokken van 110 minuten. Hierin kunnen we een hele hoop doen.

We hebben een prachtige zaal met een hele complete inrichting. Bovendien hebben we ook nog een fitnessruimte. Deze gebruiken we in de les als extra ruimte. Je zit bij ons dus bijna nooit langs de kant op je beurt te wachten tot je mag spelen !

Als je les hebt gehad hoe het moet en hoe alles werkt mag je ook in een tussenuur of na schooltijd fitnessen, zoveel je wilt.

Nu over de lessen zelf : In de zaal krijg je alle bekende spelsporten, zoals basketbal, voetbal, volleybal en hockey. Maar ook badminton, tafeltennis en natuurlijk trefbal gaan we doen. Je leert hierbij eerst hoe de techniek is bij de sporten en dan lekker spelen in je klas.

Maar er is meer : we doen ook aan turnen : trampoline springen, rekstok, ringen, handstand, noem maar op. En let op : je hoeft geen topturner te zijn, maar je moet het wel willen leren !

En dan hebben we ook nog het sportpark, waar we heen gaan tussen de zomervakantieen de herfstvakantie. maar ook vanaf 1 april (geen grap) tot de zomervakantie. Op sportpark Zuid (5 minuten fietsen vanaf school) ligt een prachtige atletiekbaan. daar doen we alle atletiekonderdelen. En op het veld doen we handbal, voetbal en softbal.

En wat vinden wij nou het belangrijkste ? Dat je je sporttalent zoveel mogelijk ontwikkelt en ons laat zien, dat je je uiterste best doet. En bovendien, dat je rekening houdt met elkaar in de klas en anderen helpt om beter te worden.

We hopen jullie gauw in je sportkleding op de Fontein te zien!

Met sportieve groet,

Luc Zeeman
Eelke Laagland