De Fontein digitaal voor leerlingen

Arc

Bij onze lessen gebruiken we natuurlijk de computer. Je maakt er verslagen en presentaties mee, misschien zelfs wel een vlog. En ook veel lesmethodes hebben een website met filmpjes en opdrachten. Je werkt op school, als je in klas 1, 2 of 3 zit op je eigen Chromebook, of anders in het computerlokaal of de mediatheek óf je werkt thuis.
Over het gebruik van je mobiel op school hebben we duidelijke afspraken, maar regelmatig worden ook in de les de mobieltjes gebruikt.

Een overzicht van wat we verder allemaal digitaal doen.

We werken met Google Suite for Education. Daarmee kun je Google Drive met alle apps en ook e-mail gebruiken. Zo kun je thuis makkelijk verder werken aan een werkstuk waar je op school al aan begonnen was en kun je makkelijk samen online verslagen maken.
Belangrijke informatie sturen we per e-mail.
Op de site mijn.defonteinbussum.nl staat algemene informatie zoals wat je absentiemelding, informatie over toetsen en de toetsweek, onze reglementen, enzovoort.
We gebruiken Somtoday. Op deze site én app staan het rooster en de roosterwijzigingen, het huiswerk, de cijfers, de absenties en aanvullende informatie bij de vakken.
Als leerling gebruik je regelmatig je eigen school-e-mailadres om je coach of docent dingen te vragen.
Verder hebben we, voor op je telefoon, de Fontein-app. Daarmee sturen we pushberichten over plotselinge roosterwijzigingen.

Op onze site mijn.defonteinbussum.nl is een hele pagina met hulp hoe al je apps en accounts in moet stellen. Maar we helpen je natuurlijk ook op andere manieren als dingen niet goed willen werken.

In klas 1 heb je een uur per week het vak ICT

Daar leren we je uitgebreid omgaan met je mail, Google Drive en alles wat je daar verder mee kunt. Maar in deze lessen hebben we het ook over mediawijsheid: hoe gebruik je je mobiel en internet verstandig zodat er geen stomme of vervelende dingen gebeuren.