Meer dan les…

Arc

Op De Fontein krijg je les want uiteindelijk wil je een diploma.
Maar we doen ook andere dingen…

Onze kerstmarkt

Op de Fontein denken we natuurlijk niet alleen aan onszelf! Ieder jaar komen we samen in actie om geld op te halen voor een goed doel.

Sinds enkele jaren doen we dit in de vorm van een kerstmarkt. Je mag zelf bepalen hoe je hieraan wilt meehelpen. Ben jij bijvoorbeeld een supergoede bakker? Dan kun je iets lekkers maken om te verkopen. Hou je meer van knutselen, dan maak je iets moois met een vriend of vriendin. Ben jij niet zo van dat gebak en geplak, dan mag je ook helpen door bijvoorbeeld de buurt uit te nodigen of door te helpen met de op- en afbouw!

Samen zorgen we voor een mega-gezellige avond en halen we geld op voor het door jullie gekozen goede doel.

Inzameling Wereld Natuurfonds 2019

Reptielendag – Wat is eigenlijk een Baardagaam?

Weet jij dat al?! Knap van je! Wist je dat nog niet? Dan kun je dat leren op de enige echte Reptielendag op de Fontein!

In klas 1 komt er een speciale gast naar school die hele bijzondere dieren meeneemt om jou iets over te vertellen.

Een vogelspin, slang of krokodil van dichtbij zien?… Het klinkt misschien griezelig maar als je de leerlingen op de Fontein mag geloven, is het echt heel gaaf!

Als je het aandurft mag je deze dieren zelfs vasthouden!

Als je het leuk vindt, mag je ook met de dieren op de foto. Dan heb je thuis weer een stoer verhaal te vertellen!

Op schoolreis

Ieder jaar ga je op schoolreis naar een themapark. Dat gebeurt aan het eind van het jaar wanneer het al wat lekkerder weer is en je dus vaak lekker zonder jas rond kan lopen!

En weet je wat zo leuk is? Je mag ZELF kiezen waar je heen wilt!

De parken waartussen je kunt kiezen zijn: de Efteling, Walibi en MoviePark.

Sommige kinderen gaan het liefst ieder jaar naar de Efteling, anderen willen alle parken wel een keer proberen!

Samen met je vrienden en kinderen uit de andere leerjaren, reis je met een bus naar het park. Daar spreek je met je docenten af hoe laat je elkaar weer ziet en ga je met je groepje het park in.

Natuurlijk betekent ‘samen uit’ ook ‘samen thuis’! In de bus naar huis kun je je avonturen van deze dag delen met de andere Fonteiners.

Sport

Sporten maakt gelukkig! En dat zie je bij ons op De Fontein!

Ieder jaar vinden er een hoop sportactiviteiten plaats. Zo zijn er het basketbal-, pingpong- én zaalvoetbaltoernooi!

Als je niet aan het spelen bent, sta je aan de kant om je klasgenoten aan te moedigen, sámen met de docenten!

Het gaat er vaak stevig aan toe bij deze toernooien want op De Fontein zitten veel kinderen die érg goed zijn in sport. Meerdere leerlingen voetballen, schaatsen, hockeyen of dansen op hoog niveau.

Natuurlijk is er ook ieder jaar een sportdag. Die vindt altijd plaats vlakbij school, op het SDO-terrein. Je strijdt samen met je klas tegen andere klassen van hetzelfde leerjaar om de hoofdprijs te bemachtigen.

Om extra punten te verdienen voor je klas doet ook iedereen mee aan de Fontein-loop. Dit is altijd een bijzonder moment. Leerlingen die soms wat meer moeite hebben om de eindstreep te halen worden door de rest van de leerlingen naar de finish toe gejuicht!

De Fontein op reis

Hier heb je al jaren naar uitgekeken! Ondanks de leuke schoolreisjes van de afgelopen jaren is DIT natuurlijk waar het om gaat! Je gaat met de vrienden en vriendinnen uit jouw klas op reis naar het buitenland!
In klas 3 geef je al aan, waar jouw voorkeur naar uitgaat. Zie jij jezelf al struinen over de Champs Elysees? Droom je al jaren over een bezoek aan het Louvre? Ben je verliefd op de stad van de mode? Dan kies je natuurlijk voor Parijs!
Hou je van een uitdaging? Scheur jij graag van een berg naar beneden op een mountainbike? Ben je niet bang om op grote hoogte een parcour af te leggen? Draai jij je hand niet om voor een kanotocht door ijskoud water, omdat je weet dat het door jou gebouwde kampvuur je weer op zal warmen? Dan is de Ardennenreis iets voor jou!
Hang jij aan de lippen van meneer Sinkeldam en meneer Willemsen tijdens de geschiedenislessen, wanneer het gaat om de Tweede Wereldoorlog? Wil jij wel eens weten in welke stad de meeste
techno-dj’s groot zijn geworden? Ben jij meer van de moderne street-art dan klassieke kunst? Dan moet je zeker kiezen voor Berlijn!