Onze Open Dag

Arc

Wij nodigen jou en je ouders van harte uit op onze Open Dag op zaterdag 26 januari.
Deze Fontein Experience is van 10.00 – 13.00 uur. Hieronder vind je alle informatie.

En verder…

  • Voorlichtingsavond voor ouders (aanmelden niet nodig) op woensdag 30 januari 19.00 – 21.00 uur.
  • Fontein Ontdekmiddagen  voor groep 8 op woensdag 6 februari en woensdag 13 februari van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur.  Je kunt hier al aanmelden.
  • Zit jij in groep 8 en wil je het vak Techniek & Technologie op de Fontein ontdekken?
    Dan hebben wij goed nieuws voor je. We gaan namelijk speciaal voor jullie een Techniek & Technologie Ontdek Project organiseren. Hier vind je meer informatie.

Het bruist op zaterdag 26 januari van de activiteiten op De Fontein.

Loop door de school, beleef De Fontein en stel vooral alle vragen die u beantwoord wilt hebben! Er zijn veel enthousiaste leerlingen die het leuk vinden om u een rondleiding te geven. Zij kunnen veel vertellen over de dagelijkse praktijk op onze school.

Op de begane grond kan er geklommen en geklauterd worden in de gymzaal.

Kom kijken bij aardrijkskunde, geschiedenis en economie en bezoek de talen Frans, Engels en Duits die zich gezamenlijk op een talenplein aan u presenteren. In 1 van de lokalen op de begane grond kunt u zien hoe het programma er in de brugklas uitziet en welke activiteiten er georganiseerd worden.

In de aula verzorgt onze directeur, Adriaan Nagel, om 10.30, 11.30, 12.30 uur een korte, algemene voorlichting voor de ouders en kinderen.

In de hal kunt u koffie en thee krijgen bij de leden van de Ouderraad, die u ook graag informeren over hun ervaringen met De Fontein. Stelt u hen alle vragen die u belangrijk vindt!

In het technieklokaal ervaart u hoe het vak technologie in 2019 gegeven wordt en hier kunt u ook alles te weten komen over Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB), één van de sterke punten van onze school waar de loopbaan van de leerling centraal staat.

Met de trap of de lift één verdieping naar boven, daar kunt u leuke ervaringen opdoen bij het vak Nederlands door mee te doen aan de ouders versus leerlingen quiz!

Overstappen naar de Havo via de Pre Lyceum stroom? Het Goois Lyceum is aanwezig, zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden na De Fontein.

In het dramalokaal is er alle ruimte voor expressie, er kan worden geacteerd en gedanst. Daarnaast bevindt u zich in de buurt van harde cijfers: ga aan de slag bij rekenen/wiskunde.

De mediatheek is ook de moeite waard: u kunt daar bijvoorbeeld een quiz doen en één van onze leerlingen kan u een Photoshop-demonstratie geven.

En vergeet niet De Fontein escape room! Boek vooraf via deze link een tijdstip en ontsnap!

Op de bovenste twee verdiepingen zijn veel praktijkvakken: proefjes doen bij biologie, moderne Delftsblauw tegeltjes schilderen in hettekenlokaal of 2-kleuren badolie maken bij natuur-/scheikunde.

Op de derde verdieping treft u de informatie over de zorg en begeleiding/RT.

Bij de uitgang staat een aantal chromebooks, waar uw zoon/dochter zich kan opgeven voor de proeflessen van 6 en 13 februari a.s.  U kunt hier uw zoon/dochter ook hier opgeven.

Op de website vindt u ook de aanmeldingsprocedure. Daarnaast willen we u erop wijzen dat er op 30 januari een informatieavond (19.00 uur – 21.00 uur) wordt georganiseerd voor ouders. We hebben een speciale gids voor nieuwe brugklassers met alles wat je moet weten om snel gewend te zijn op De Fontein. Deze gids kun je hier downloaden.

Informatie over aanmelding op De Fontein vindt u hier.