Open dag

Arc

Onze open dag is geweest, maar hier kunt u de online rondleiding terugkijken.


Op De Fontein zit je goed…

Wist je dat als je begint op De Fontein je een eigen chromebook krijgt? Deze mag je ook mee naar huis nemen.

Wist je dat je op De Fontein na klas 1, na klas 2 en na klas 4 kan doorstromen naar de Havo. Deze klas heet de Pre Lyceum stroom! Het Goois Lyceum heeft (mits je aan de instroomeisen voldoet) gegarandeerd een plek voor je!

Wist je dat na  klas 4 ruim 35 % van onze leerlingen naar de Havo gaat? Wij bieden een aansluittraject aan. Deze leerlingen slagen in 2 jaar 100% voor het Havo examen!

Wist je dat wij een Loopbaan expert voor je in huis hebben met een zeer ruim netwerk op het MBO?

Wist je dat ons slagingspercentage al jaren ruim boven het regio gemiddelde is?

Op De Fontein zit je altijd goed!

Zie hieronder het reguliere programma van onze open dagen om alvast een indruk van onze school te krijgen.
Het bruist op de open dag van de activiteiten op De Fontein. Loop door de school, beleef De Fontein en stel vooral alle vragen waar jij antwoorden op wilt hebben! Er zijn veel enthousiaste leerlingen die het leuk vinden om je een rondleiding te geven. Zij kunnen van alles vertellen over de dagelijkse praktijk op onze school.

Ook wordt er voor ouders nog een aparte ouderavond georganiseerd.
Op deze avond kunnen ouders een verdiepende presentatie volgen van de directeur, de heer Nagel en is ook de zorgcoördinator, mevr. Pot aanwezig.
U bent hier ook van harte welkom!

Op de begane grond kan er geklommen en geklauterd worden in de gymzaal.

Kom kijken bij aardrijkskunde, geschiedenis en economie en bezoek de talen Frans, Engels en Duits die zich gezamenlijk op een talenplein aan je presenteren op de 1ste verdieping. In één van de lokalen kun je zien hoe het programma van 4 jaar er op De Fontein uitziet en welke activiteiten er georganiseerd worden.

Overstappen naar de Havo? Met garantie op plek? Volg de nieuwe Pre Lyceum stroom! Onze collega van het Goois Lyceum vertelt je alles hierover; je komt alles te weten over de mogelijkheden om na jaar 1 of na jaar 2 of na jaar 4 naar de Havo te gaan. 

In de hal kun je koffie en thee krijgen bij de leden van de Ouderraad, die je ook graag informeren over hun ervaringen met De Fontein. In de aula verzorgt onze directeur, Adriaan Nagel, om 10.30, 11.30 en om 12.30 uur een korte, algemene voorlichting voor de ouders en kinderen.

Bekijk tussendoor vlogs en foto’s in de aula, gemaakt door onze leerlingen en zelfs een oud-leerling.

In het technieklokaal ervaar je hoe het vak Onderzoeken en ontwerpen gegeven wordt en hier kun je ook alles te weten komen over Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB), één van de sterke punten van onze school waar de loopbaan van de leerling centraal staat.


Met de trap of de lift één verdieping naar boven, daar kun je leuke ervaringen opdoen bij het vak Nederlands door mee te doen aan de ouders versus leerlingen quiz. In lokaal 14 is de Escape Room.
Lukt het jou te ontsnappen binnen 15 minuten? 

In het dramalokaal is er alle ruimte voor expressie; er kan worden geacteerd en gedanst.
Daarnaast bevind je je in de buurt van harde cijfers: ga met chromebooks aan de slag bij rekenen/wiskunde.

De mediatheek is ook de moeite waard: je kunt daar bijvoorbeeld een quiz doen en één van onze leerlingen kan je een fotoshop-demonstratie geven. 

Informatie over onze partner van de huiswerkbegeleiding? Bezoek de eerste etage.

Op de bovenste twee verdiepingen zijn veel praktijkvakken: proefjes doen bij biologie, moderne Delftsblauwe tegeltjes schilderen in het tekenlokaal of twee-kleuren badolie maken bij natuur-/scheikunde. Neem ook een kijkje in het muzieklokaal om een idee van onze muzieklessen te krijgen. Voor meer info over de muzieklessen klik hier.

Op de 3de etage alle informatie over de zorg, begeleiding/RT. Hier ook ouders die ervaringsdeskundig zijn over hoe en wat De Fontein in dit kader meehelpt aan de toekomst van uw kind!

Bij de uitgang staat een aantal laptops, waar je je kunt opgeven voor de Fontein ontdek middagen.

Laat u ons weten wat u van de Open Dag vond?