Aïsha wint schrijfwedstrijd

28 november 2017
Arc
Aïsha wint schrijfwedstrijd

Aïsha wint schrijfwedstrijd Veteranendag

Uit meer dan duizend inzendingen van ruim tachtig scholen is de brief van Aisha Mahamed als prijswinnaar uitgekozen. Uit haar brief spreekt een buitengewone waardering voor veteranen van iemand die zelf een oorlog heeft meegemaakt. Aisha heeft een prachtige en eerlijke brief geschreven die de vakjury erg heeft geraakt.

Op 3 juni jl. was de prijsuitreiking in de aula van de Gooise Praktijkschool. Burgemeester Broertjes overhandigde de prijs aan Aisha en veteraan en ridder Militaire Willemsorde Marco Kroon droeg zijn antwoord op de brief van Aisha aan het publiek voor. De prijs bestond uit een VIP behandeling op de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 25 juni en een rondvlucht in een historische Data in september van dit jaar.

Op de Veteranendag mocht Aisha met haar klasgenoten plaatsnemen in de Ridderzaal en op de tribune van het Binnenhof waar veteranen werden geëerd en medailles werden uitgereikt. Daarna kreeg de klas een mooie plaats op de eretribune op het Buitenhof waar ze prachtig zicht hadden op het defilé met zo’n 4.000 veteranen, militaire voertuigen en muziekkorpsen. Het hoogtepunt van de dag vormde de overhandiging van Aisha van het boekje met de brieven aan de veteranen aan Koning Willem Alexander. De Koning nam ruim de tijd om met Aisha en haar klasgenoten te praten over het belang van veteranen en het overdragen van hun boodschap op school en in de klas.

Een prachtige ervaring rijker werden de docenten en leerlingen aan het eind van de dag weer met een luxe touringcar terug naar school gebracht. En natuurlijk zijn we met zijn allen enorm trots op Aisha; hoe zij met haar woorden het hart van menigeen heeft weten te raken!

Aïsha wint schrijfwedstrijd

Aïsha wint schrijfwedstrijd

Aïsha wint schrijfwedstrijd Veteranendag Uit meer dan duizend inzendingen van ruim tachtig scholen is de brief van Aisha Mahamed als prijswinnaar uitgekozen. Uit haar brief spreekt een buitengewone waardering voor veteranen van iemand die zelf een oorlog heeft meegemaakt. Aisha heeft een prachtige en eerlijke […]

Meester, hoe was uw eerste keer?

Meester, hoe was uw eerste keer?

#MeToo , (Artikel NRC, donderdag 30 november) Weten scholieren waar seksuele grenzen liggen? Het MeToo-debat maakt die vraag actueel. Op scholen blijkt seksuele vorming vooral ‘iets wat ook nog moet’. En sommige ouders willen er niet van horen. Op de Gooise Praktijkschool praten tweedejaars leerlingen […]