Horeca-assistent

Arc
Horeca-assistent

Horeca-assistent

Advisor: Edward Collin

Is deze uitstroomrichting iets voor jou?

  • Werk je graag in een team?
  • Lijkt het je leuk om in de bediening te werken?
  • Houd je van koken?
  • Dan is de uitstroomrichting ‘Horeca-assistent’ misschien iets voor jou.

Hoe ziet deze uitstroomrichting eruit?

  • Je leert voor keukenassistent én bedieningsassistent.
  • Je krijgt op school 2 uur theorieles en 6 uur horecales per week.
  • Je loopt 3 dagen per week stage in een horecabedrijf; in de keuken en/of de bediening.
  • Je wordt begeleid door SVH-erkende leermeesters.
  • Je leert werken tijdens evenementen en diners op school.

De uitstroomrichting ‘Horeca-assistent’ duurt 2 jaar.

Wat leer je tijdens deze uitstroomrichting op school?

  • Je krijgt vaktheorie die op de computer en in filmpjes wordt aangeboden.
  • Je krijgt vakgericht rekenles, Engels en Nederlands.
  • Je leert snijtechnieken, kooktechnieken en omgaan met hygiëne.
  • Je leert afruimen, couverts opdekken en gasten ontvangen.

In april van het eerste schooljaar presenteer je je schoolwerk en kook je je favoriete gerecht voor je ouder(s)/verzorger(s), familie en/of vrienden. Er is voldoende ruimte en tijd voor excursies, bijvoorbeeld het bezoeken van een vleesboerderij of bierbrouwerij of het volgen van een koffieworkshop.

Wat leer je op je stage?

  • Je leert samenwerken in een team.
  • Je leert gastgericht werken en kwaliteit afleveren.
  • Je doorloopt een stageboek met opdrachten onder leiding van je leermeester.
  • Je leert je als een volleerd en gewaardeerd werknemer gedragen.

Wat wordt er van je verwacht?

  • Je vindt het niet erg om steeds een stapje extra te zetten.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om na je werkzaamheden schoon te maken.
  • Je kunt accepteren dat je vrienden uitgaan terwijl jij moet werken.
  • Je geniet van het werken aan mooie gerechten.
  • Je bent trots als mensen een fijne avond hebben gehad.

Hoe wordt deze uitstroomrichting afgerond?

Je doet examen voor het diploma Horeca-assistent van de Stichting Vakopleidingen Horeca (SVH). Dit is vergelijkbaar met het praktijkgedeelte van mbo-niveau 1. Het diploma bestaat uit de onderdelen Keukenassistent (KAS) en Bedieningassistent (BAS). De examens hiervoor worden los van elkaar afgenomen.

Wat kun je na deze uitstroomrichting?

  • Je kunt uitstromen naar (beschut) werk.
  • Je kunt verder leren in het mbo.

Techniek

Assistent-hovenier

Aankomend winkelmedewerker

Zorg & Dienstverlening

Entree

Maatwerk