Inzameling slaapmatjes voor vluchtelingen Lesbos: doe mee!

Arc

Op 12 en 13 september zamelt de Gooise Praktijkschool slaap-/yogamatjes in voor de vluchtelingen die weer met vele honderden op Lesbos aankomen. De opvangkampen op dit Griekse eiland zijn overvol. De situatie verslechtert snel. Zo slapen steeds meer vluchtelingen, waaronder heel veel kinderen, nu noodgedwongen op karton. 

In samenwerking met de Nederlandse stichting Because We Carry komt de Gooise Praktijkschool in Hilversum nu extra in actie. Want de nood is hoog op Lesbos; de media besteden er veel aandacht aan. De kampen hebben minimale voorzieningen; geen schone kleding, geen toiletartikelen. En dus ook: geen bed, terwijl de nachten snel langer worden – en kouder. Als je dan niet kunt slapen, is het dubbel donker in een toch al onzekere toekomst.   

Inzameltijden

Donderdag 12 september tussen 16.00-20.00 uur en op vrijdag 13 september van 09.00-16.00 uur staan de schooldeuren van de Gooise Praktijkschool aan de Laapersboog 5 in Hilversum open om slaap-/yogamatjes in ontvangst te nemen. 

Wie heeft er nog eentje, of meer, liggen die je toch niet meer gebruikt? De kinderen, vrouwen en mannen in de opvangkampen zijn er heel erg mee geholpen! De matjes moeten natuurlijk schoon en in goede staat zijn, opgerold met een touwtje eromheen. 

Na deze inzameling gaan ze naar een centrale plaats van waar het vervoer naar Lesbos plaatsvindt.

Meer doen?

De nood is hoog op Lesbos. Heel hoog. De hulporganisaties en vrijwilligers doen wat ze kunnen, maar kunnen alle steun goed gebruiken. Op https://www.becausewecarry.org staat meer informatie, ook over andere organisaties die er actief zijn.