Restaurant geopend

22 november 2022
Arc

Elke eerste dinsdag van de maand is het restaurant geopend met als thema een land. Een 4-gangen menu samenstellen, de menukaarten maken en alle voorbereidingen die nodig zijn in de keuken en het restaurant worden allemaal gedaan door leerlingen van Uitstroom Horeca.

Op dinsdag 1 november was het thema Mexico en met 22 personen was het restaurant bijna vol. Familie, buurtgenoten en medewerkers waren deze keer te gast en kwamen vanaf 18.00 uur binnen druppelen. Bijna als volleerde gastvrouwen en -heer werden de gasten ontvangen en naar hun tafel gebracht terwijl de andere leerlingen in de keuken druk bezig waren met de voorbereidingen van de eerste gerechten.
De samenwerking met de keuken verliep soepel en na de eerste ingeschonken drankjes werden ook al de eerste voorgerechten geserveerd. Op een door de gasten zelf aangegeven tempo werden de overige gerechten geserveerd. Terwijl de gasten nagenieten met een kopje koffie of thee werden de rekeningen opgemaakt. Na betaling gingen de meeste gasten rond 20.15 uur voldaan huiswaarts en konden de leerlingen de laatste dingen opruimen en schoonmaken. Moe, maar enthousiast gingen de leerlingen daarna ook naar huis.

Dinsdag 6 december 2022 is de eerstvolgende keer dat het restaurant geopend is. Een 4-gangen menu kost € 15,- en de consumpties zijn alles behalve horecaprijzen. Betaling is mogelijk via pin of contant. Reserveren kan per mail bij de heer Morrien, docent Horeca: rmorrien@gsf.nl.
Graag tot ziens in ons restaurant!