Facilitaire Dienstverlening

Arc
Facilitaire Dienstverlening

Facilitaire Dienstverlening

In het eerste jaar leer je alles over persoonlijke hygiëne, waarbij wordt ingegaan op de basisverzorging van het lichaam.

Ook wordt een Jeugd E.H.B.O. cursus gegeven door de docent. Zowel de theorie als de praktijk komen hierbij aan bod. In drietallen worden de praktijkoefeningen uitgevoerd: slachtoffer, E.H.B.O’er en toeschouwer. De laatste begeleidt en beoordeelt de uitvoering. Deze cursus wordt afgesloten met een examen via het Oranje Kruis. Een examinator komt op school om je te toetsen. Dit gebeurt in tweetallen.

Je kunt een landelijk erkend diploma Jeugd E.H.B.O. halen. Je krijgt dan een pasje dat twee jaar geldig is. Je hebt dan een diploma waar je trots op mag zijn en je voelt je een stuk zekerder wanneer het aankomt op hulp verlenen.

Vanaf het tweede jaar maak je kennis met meerdere kanten van facilitaire dienstverlening, zoals: schoonmaak, wasgoed, ouderenzorg, babyverzorging, uiterlijke verzorging en haarverzorging. Je doet hierbij opdrachten in een boek en diezelfde opdrachten ga je ook echt doen in de praktijk.

Zo kom je er achter of je het vak echt leuk vindt.
Nieuw is het leren van gel nagels maken. Een favoriet van vele jongedames! 😉
En er komt nog meer in de komende jaren: acrylnagels en stoelmassage.
Waarom? Omdat het niet alleen heel leuk is om te leren en zelf te kunnen, maar ook, omdat je er werk in kunt vinden en zelf je geld ermee kunt verdienen. Heel belangrijk!

Klik hier voor informatie over het praktijkvak ALGEMENE TECHNIEK.