Cambridge-certificatenuitreiking

25 oktober 2021
Arc

Start van 10 jaar Cambridge op het Goois Lyceum

122 leerlingen ontvingen in oktober hun Cambridge-certificaat voor de examens die tijdens coronatijd werden voorbereid en afgelegd. Ondanks gedeeltelijke onlinelessen waren deze leerlingen toch gemotiveerd om het fel begeerde document met het bijbehorende afstudeerhoedje, mortar board genoemd, te behalen. Na de herfstvakantie gaan we maarliefst met 190 aanmeldingen van leerlingen van zowel het Goois als de Fontein voor het 10e jaar met de trainingen van start. 

De foto geeft een mooi beeld van de verschillende leeftijdsgroepen en opleidingsniveaus die in 1 Cambridge-niveau, in dit geval het een na hoogste niveau (CAE/C1), bij elkaar in een les samen studeren en oefenen voor hun examen. We zien hier leerlingen uit diverse lagen van de onderbouw, de Fontein, de HAVO-bovenbouw en de vwo-bovenbouw.

De reden van de belangstelling voor Cambridge English en daarin examen doen? Uiteenlopend natuurlijk, maar vooral ambitie want plannen voor hun toekomst hebben deze leerlingen absoluut en daar hoort goed Engels spreken bij. “It’s a privilege to have a Cambridge certificate” zei een leerling na de uitreiking. Rightly so.