Elsevier: onze Havo hoort bij de beste scholen van 2018!

28 januari 2018
Arc
Elsevier: onze Havo hoort bij de beste scholen van 2018!

Weekblad Elsevier doet jaarlijks onderzoek naar de beste scholen in Nederland. Ze maken daarbij gebruik van de inspectiecijfers. De Havo van het Goois Lyceum staat op een gedeelde eerste plaats voor de provincie Noord-Holland!

De resultaten zijn gebaseerd op de gegevens van de inspectie op schooljaar 2014/2015 t/m 2016/2017 voor de onderbouwpositie t. o.v. het advies Primair Onderwijs en van 2013/2014 t/m 2015/2016 voor de onderbouwsnelheid, bovenbouwsnelheid en het examencijfer. Beide afdelingen van het Goois Lyceum scoren GOED op het totaalbeeld. De bovenbouw heeft bovendien het oordeel SUPER gekregen op de bovenbouwsnelheid en het examencijfer.

Daar zijn we trots op!

Klik hier voor het artikel van het Bussums nieuws.

Zijn we nog excellent of niet?

In de maand januari worden ook de scholen bekend gemaakt die het predicaat excellent hebben ontvangen. Goed om te weten dat het Goois ook nog steeds excellent is. Ons predicaat is nog een jaar geldig. De aanvraag voor 2019 is  al verstuurd. Ga voor meer informatie naar de rubriek Predicaat excellente school op onze website.

Leerlingen klas 2 bezochten Tropenmuseum Amsterdam

Leerlingen klas 2 bezochten Tropenmuseum Amsterdam

Op dinsdag 20 november jl.  bezochten de leerlingen van de klassen 2A2 en 2H2  in het kader van de lessen K&M het Tropenmuseum in Amsterdam. Tijdens de lessen bij het komende project “Gumboots” gaan we bezig met diverse aspecten van de Afrikaanse cultuur. Naast een […]

Ondernemende gymnasiumleerlingen

Ondernemende gymnasiumleerlingen

Gymnasiumleerlingen uit het 2e jaar hebben voor Capita Selecta Ondernemerschap de afgelopen periode gewerkt aan het maken van een website voor een bedrijf. Vooral bedrijven waar nog geen website van zichtbaar was op internet werden door de leerlingen benaderd om mee te werken aan dit […]

Going once, going twice, Going Global!

Going once, going twice, Going Global!

De bekendmaking van het opgehaalde bedrag van vorig schooljaar was het startschot voor een nieuw Edukans-jaar waarin weer een leerling én twee docenten docent op reis mogen naar Malawi met Going Global. Gisteren is de knoop dan eindelijk doorgehakt. Fleur Onderstal zal als leerling onze […]

Nieuwe rector Goois Lyceum per 1 januari

Nieuwe rector Goois Lyceum per 1 januari

Op 1 januari 2019 zal Miriam Watts-Jones gaan starten als rector op het Goois Lyceum. Mevrouw Watts-Jones heeft verschillende functies in het onderwijs vervuld. Ze staat bekend als iemand die heel toegankelijk is voor medewerkers én voor leerlingen. We kijken uit naar haar komst.

Uitreiking  Cambridge-certificaten

Uitreiking Cambridge-certificaten

112 mortar boards cover .. a lot of knowledge! Op 10 oktober 2018 vierden we voor de 8e keer alweer de uitreiking van de Cambridge-certificaten. 112 kandidaten ontvingen hun certificaat. Dit mochten ze laten zien door het dragen van een mortar board (de zwarte hoedjes).

Eerste microscooples 1t2

Eerste microscooples 1t2

Bij biologie hadden de leerlingen van 1t2 vandaag hun eerste les microscopie. En ook nog van hun eigen mentor. Leuker wordt het niet op woensdag..  

1 gym maakt filosofisch tijdschrift

1 gym maakt filosofisch tijdschrift

De laatste praktische opdracht van filosofie voor de leerlingen uit 1 gymnasium bestaat uit het samenstellen van een filosofisch tijdschrift. De leerlingen gingen los op inhoudelijke artikelen van de vier grote klassieke filosofische stromingen, reportages over geluk, horoscopen en tips voor een beter leven in […]