Huiswerkbegeleiding

Arc

Huiswerk leren aanpakken

Op het Goois Lyceum helpen docenten en mentoren leerlingen met het plannen en maken van hun huiswerk. In alle leerjaren wordt hier aandacht besteed, maar met de nadruk in de onderbouw. Wanneer leerlingen het lastig vinden om het werk goed georganiseerd te krijgen of effectief huiswerk te maken kan dit rechtstreeks van invloed zijn op het leerproces en de cijfers. In dat geval wordt dit met de ouders en de leerling besproken.

Wanneer structurele extra ondersteuning nodig is, is het mogelijk dat ouders hun kind opgeven voor betaalde huiswerkbegeleiding of bijles. Het Goois Lyceum werkt samen met Lyceo die bij ons op school particuliere huiswerkbegeleiding verzorgt.

Naschoolse huiswerkbegeleiding en bijles binnen school via Lyceo

Vanaf september 2016 biedt Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles aan op het Goois Lyceum. Deze externe particuliere begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Ouders melden hun kind rechtstreeks bij Lyceo aan en de kosten zijn ook voor rekening van de ouders.

Effectiever huiswerk maken

Als kinderen effectiever hun huiswerk leren maken, merken ze dat er ook nog tijd overblijft voor de dingen die zij belangrijk vinden. Lyceo helpt daarbij. De huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Voor uw kind betekent dat minder stress, meer vrije tijd en hopelijk hogere cijfers. Lyceo biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14.20 uur tot 17.20 uur. De dagen en tijden zijn uiteraard in overleg.

Moeilijke vakken worden weer leuk met bijles

Uw kind heeft moeite met een schoolvak of loopt achter met de lesstof? Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en uw kind beter presteert.

Begeleiding van Lyceo in het kort

Bij Lyceo is het kennisniveau van uw kind het vertrekpunt. Wij werken samen met het Goois Lyceum en hebben indien nodig contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter.

We werken altijd in kleine groepen, zodat uw kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Onze begeleiders houden de voortgang van uw kind bij en bespreken die met u. Zo weet u precies wat het effect van onze begeleiding is.

Extra examentraining op school via Lyceo

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de examens, bieden wij de mogelijkheid om extra examentraining te volgen. Het Goois Lyceum werkt al enkele jaren samen met Lyceo. De examentrainingen vinden plaats in ons schoolgebouw en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Wanneer u specifieke vragen heeft of meer zou willen weten over de examentrainingen klikt u dan op onderstaande link of bel met dit nummer : 071-79 000 40

Inschrijvingen voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/gooislyceum. Wij adviseren om niet te lang te wachten met inschrijven zodat uw kind verzekerd is van een plek.

Contact en informatie

Voor meer algemene informatie over huiswerkbegeleiding, bijles examentrainingen en de startweek van Lyceo kunt u bij onze contactpersoon Lieke Sijbers terecht. U kunt haar telefonisch bereiken op:

06 22 33 12 98 en per e-mail via Lieke.Sijbers@lyceo.nl 

Op www.lyceo.nl vindt u uiteraard ook meer informatie over de werkwijze, tarieven etc. Direct aanmelden kan ook, klik dan HIER.

“Namens Lyceo stel ik me graag aan u voor. Ik ben Lieke Sijbers en ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de Lyceo-vestiging. Ik ontmoet u graag op één van de ouderavonden die vanuit de school worden georganiseerd, maar u kunt uiteraard ook langskomen of een afspraak met mij maken.”