Klassieke talen

Arc

Wat heb ik eigenlijk aan Grieks en Latijn? Het zijn toch dode talen? Daar zijn verschillende antwoorden op. De Grieken en Romeinen hebben de basis gelegd voor onze westerse beschaving. Via het Latijn en Grieks maak je kennis met hun cultuur. Je kunt dan denken aan prachtige verhalen en mythes, kunst en architectuur, het dagelijks leven in Rome en Griekenland en de politieke en filosofische idee├źn uit die tijd. 

Bij Latijn en Grieks verdiep je je grondig in deze talen. Je gaat heel precies kijken naar een tekst en zult dus ook woorden en grammatica moeten leren Vervolgens ga je net zo lang puzzelen tot je er een goede Nederlandse tekst van hebt gemaakt. Zo kun je na een paar jaar de teksten van bijvoorbeeld Homerus of Julius Caesar zelf lezen! 

Bovendien vormen de klassieke talen de basis voor onze Europese talen en zal je merken dat je moderne talen makkelijker leert en veel woorden kunt herkennen.

Kortom, door Latijn en Grieks te leren, krijg je een geweldige basis om andere talen te leren en maak je kennis met de cultuur en geschiedenis van de oudheid. Hierdoor begrijp je ook onze eigen cultuur een beetje beter.

Hoeveel uur heb je Latijn op je rooster in de eerste klas?

3 lesuren


In leerjaar 1 van het Gymnasium starten we met Latijn. In klas 2 gym krijg je daar Grieks bij.


Hoeveel docenten klassieke talen zijn er?

3 docenten


Op welke verdieping zijn de lokalen

1e verdieping