Stage bij het Goois Lyceum

Arc

Kom stage lopen bij het Goois Lyceum

Wil jij alle aspecten van het docentschap ervaren in een onderzoekende en ambitieuze school? Dan is een stage bij het Goois Lyceum iets voor jou!

Jaarlijks lopen ongeveer 25 studenten bij ons stage. Wij hebben niet alleen plaats voor stagiairs en lio’s van de reguliere lerarenopleiding, maar ook voor deeltijdstudenten en studenten van de Hogescholen voor de Kunsten en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

Wat maakt een stage bij het Goois Lyceum bijzonder?

Het Goois Lyceum is een middelgrote school voor havo, atheneum, technasium en gymnasium in het hart van Bussum. Wij geven onderwijs in een veilige sfeer, die uitnodigt tot leren. Ook al zijn onze resultaten uitstekend, toch vragen we ons altijd af of het beter kan. Dat onderzoekende en ambitieuze zie je ook terug in ons onderwijsaanbod.

Als stagiair op het Goois Lyceum krijg je de kans om alle aspecten van het docentschap te ervaren: lesgeven, vergaderingen, oudergesprekken, excursies en surveilleren. Je leert veel op het gebied van inhoud, didactiek en samenwerking.

Meer over het Goois Lyceum

Wat heeft het Goois Lyceum te bieden?

Wij zijn een geaccrediteerde opleidingsschool (NVAO). We hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Hogeschool Utrecht (HU), de Universiteit van Amsterdam (ILO), de Universiteit Utrecht en de Hogescholen voor de Kunsten in Utrecht en Amsterdam. Onze opleidingsplekken voldoen dus aan de eisen van deze instituten. Ook is de kwaliteit van de begeleiding gegarandeerd.

Wij bieden jou:

  • De mogelijkheid om alle aspecten van het docentschap te ervaren.
  • Volop ruimte om in overleg je onderzoeksopdrachten uit te voeren.
  • Een plaats in een enthousiast, betrokken en ambitieus docententeam. We zien jou als een toekomstige collega en gaan ook zo met je om.
  • Uitstekende begeleiding. Drie personen zijn intensief bij jouw stage betrokken: je werkplekbegeleider (een hiertoe opgeleide en gefaciliteerde vakdocent), de schoolopleider en de instituutsopleider. Zij hebben regelmatig contact met elkaar.
  • Het GSF-schoolgroepprogramma. Een speciaal programma voor stagiairs met een afwisselend aanbod van thema’s en intervisiebijeenkomsten op de woensdagmiddag.
  • Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (5 minuten lopen vanaf station Naarden-Bussum).

Solliciteren?

Heb je interesse in een stage bij het Goois Lyceum? Vul dan het sollicitatieformulier in voor het schooljaar waarin jij stage wilt lopen. Onze schoolopleiders Ellen Kouwenhoven en Renee Zeilstra laten snel iets van zich horen.

Sollicitatieformulieren:

Stage schooljaar 2022-2022

Meer weten? Neem dan contact op met:

Renée Zeilstra

Renée Zeilstra

Schoolopleider Goois Lyceum
Ellen Kouwenhoven

Ellen Kouwenhoven

Schoolopleider Goois Lyceum