Kunst & Media

Arc

Kunst- en mediaklas

Ontdek je talent

Droom je van het witte doek? Zou je je eigen muziek willen maken? Of jouw tekeningen zien hangen op een echte tentoonstelling? Dan is kunst en media iets voor jou! In deze bijzondere havo/vwo-klas van het Goois Lyceum ga je zelf aan de slag met toneel, muziek, regisseren, filmen, monteren, tekenen, handvaardigheid en nog veel meer.

Wat is kunst en media?

Acteurs, musici, tv-presentatoren, kunstenaars, recensenten… De wereld van kunst en media staat bol van interessante beroepen. In de kunst- en mediaklas maak je er uitgebreid kennis mee. Zes uur per week leer je over toneel, film, muziek, beeldende kunst en alles wat je maar bij kunst en media kunt bedenken. Je ontdekt je eigen talenten, en je krijgt de vrijheid om je eigen kijk op kunst te ontwikkelen. Je leert kritisch kijken naar wat jij maakt en wat anderen maken.

Het programma

In de kunst- en mediaklas zijn de kunstvakken gecombineerd. Je hebt geen los uurtje muziek op maandag en handvaardigheid op vrijdag; jij werkt steeds een paar uur achter elkaar aan een kunst- en mediaproject. Ook ga je op excursie naar musea of naar het theater en krijg je gastlessen, bijvoorbeeld van een echte clown of tv-presentator. Tijdens de kunstklasuren word je begeleid door twee docenten. Er zijn drie periodes per jaar en je werkt steeds een periode lang aan een thema. Je begint bijvoorbeeld met het project De Clown, waarin je jezelf en anderen versteld laat staan van je talenten. Door het jaar heen houd je ook een logboek bij. Dat is een soort dagboek waarin je beschrijft wat je hebt geleerd, wat goed ging en wat beter kon.

Iets voor jou?

De kunst- en mediaklas is bedoeld voor havo/vwo-leerlingen met interesse voor kunst en media. Je hoeft niet ergens supergoed in te zijn, al mag dat wel; het is vooral belangrijk dat je het fijn vindt zelf aan de slag te gaan. Ook moet je het echt leuk vinden om samen met anderen te werken. Dat vraagt om extra inzet en discipline. Maar je leert ook veel! Organiseren, oplossingen bedenken, plannen presenteren, samenwerken en zelfstandig werken. Allemaal dingen die handig zijn voor later; niet alleen in de wereld van kunst en media maar ook daarbuiten.

Na de kunst en mediaklas

Je kiest de kunstklas voor de hele onderbouw. Als je wilt, kun je in de bovenbouw kiezen voor muziek en tekenen als examenvak. In de gewone havo/vwo brugklas wordt het vak Kunst ook 8 weken ter oriëntatie aangeboden. Je kunt daardoor in de tweede klas havo of vwo alsnog voor Kunst en Media kiezen.

  Waarom Kunst & Media doen op het Goois Lyceum?
  • een fijne school waar je je snel zult thuis voelen
  • een unieke kans om te ontdekken wie je bent
  • ruimte om je creatieve talent te ontdekken en te ontwikkelen
  • leren door te doen en veel te kijken
  • kritisch leren zijn op je eigen werk en dat van een ander
  • kunst en media volg je van leerjaar 1 t/m 3
  • de mogelijkheid om tekenen en muziek te kiezen als examenvak