DE OPEN DAG VAN ’T GOOIS, DIT JAAR ONLINE!

Welkom bij ’t Goois Lyceum. Leuk dat je een kijkje komt nemen. Natuurlijk gaat een school kiezen dit jaar een beetje anders dan anders, maar ook nu proberen we je een zo goed mogelijk beeld te geven van onze school door middel van deze website.

Je kunt hier de komende weken online ‘de school in’. Start bijvoorbeeld hiernaast met het welkomstfilmpje, dat je door de Open Dag heen zal leiden. Loop daarna een virtueel rondje door de school met onze 360º-tour; bezoek onze lokalen en maak kennis met onze vakken en docenten. Bekijk daarna de presentaties van onze vier stromen, waarin leerlingen en docenten je álles vertellen over Big Business, Kunst & Media, Technasium en Gymnasium. Daarnaast vind je hieronder nog andere filmpjes en veel handige informatie.

Op zaterdag 30 januari konden kinderen uit groep 8 tussen 11.00 en 14.00 uur al hun brandende vragen aan ons live-panel stellen. Leerlingen en docenten van onze school zaten voor hen klaar. Heb je het gemist, dan kun je nog steeds een stukje kijken van de registratie van die dag. Klik dan op het filmpje registratie live-panel dat je hiernaast ziet staan. Er zijn leuke en nuttige vragen gesteld en je proeft een beetje van de sfeer van ‘t Goois.

We hopen dat je zo toch een goede indruk krijgt van onze school. En… succes met kiezen!

Weet je nog niet zo veel van onze school?
Ga dan onderaan de pagina naar: ’t Goois in het kort


Data

(uitsluitend voor leerlingen groep 8)
Woensdag 3 maart &
Woensdag 10 maart
Vast programma: 15.00 – 16.00 uur 
Aanvangstijd: 14.50 uur
Let op: Technasium workshop tijden wijken af.
Online lesjes
Klik HIER om in te schrijven en voor meer info.

(voor ouders)
Dinsdag 26 jan
Plenair programma: 19.00 – 20.00 uur
Daarna mogelijkheid tot vragen stellen.
Aanvangstijd: 19.00 uur stipt!
Online webinar
Klik HIER voor de opname van het webinar van de infoavond (plenaire deel).

(voor ouders en leerlingen groep 7 en 8)
Zaterdag 30 jan
De school wordt virtueel opengesteld van
10.30 tot 14.00 uur.
Vanaf 11.00 uur een online live panel (Q&A)
Klik HIER om een kijkje te nemen hoe het was bij ons live panel.

360º-tour door de school

Presentaties over de 4 stromen in de onderbouw voor leerlingen uit groep 8

Presentatie Kunst & Media
Presentatie Technasium
Presentatie Big Business
Presentatie Gymnasium

Meer informatie


Bekijk de filmpjes over ons onderwijs

middagprogramma
kunst en media
technasium
gymnasium
big business
voor je ouders – opname live registratie webinar infoavond plenaire deel

’t Goois in het kort

Het eerste jaar

Heb jij ook zo’n zin om te starten op de middelbare school, maar vind je het stiekem best spannend? Wij gaan je helpen bij een goede start! Onze betrokken mentoren zorgen ervoor dat jij je snel thuis voelt bij ons.  En in het eerste jaar doen we allerlei leuke dingen!

Lees verder…

Onze vakken

Neem een kijkje bij onze vakken. Welke vakken hebben we allemaal en wat leer je daar nu eigenlijk? Dé kans om wat meer van de lokalen te zien en onze docenten alvast te ontmoeten.

Lees verder…

De stromen

Bij aanmelding op het Goois Lyceum maak je een keuze voor een bepaald type brugklas. Wij noemen dat een stroom. Maar hoe werkt dat dan precies en wat leer je in die stromen?

Lees verder…

Het middagprogramma

De lesdagen op het Goois Lyceum zijn bewust wat korter. De middag is namelijk van jou! In het middagprogramma kun je deelnemen aan support modules (om extra uitleg te krijgen als dat nodig is), aan skill modules (om handige vaardigheden te trainen) en aan mastermodules (om vette nieuwe dingen te leren of te doen).

Wil je weten welke mastermodules we dit jaar naast Cambridge English geven? Klik hier. 

De sfeer

Je voelt je thuis op ’t Goois! Dat is niet voor niets onze slogan. Bekijk het filmpje waarin onze leerlingen de school presenteren (met beelden van voor de pandemie 😉 )

Lees verder…

Voor je ouders

Om een volledig beeld te krijgen van het Goois Lyceum kunt u hier ons schoolplan voor de komende jaren bekijken met alle plannen, feiten & cijfers.

Lees verder…