Een modern en fris gebouw voor het Goois Lyceum

Arc

Een modern en fris gebouw voor het Goois Lyceum

Dat het Goois Lyceum ruim een eeuw bestaat is nagenoeg bekend, maar we zaten niet altijd in het huidige gebouw. In 1911 gingen de leerlingen naar een statig gebouw van architect C. Kruisweg.

Dit gebouw werd afgebroken en er werd in 1977 een nieuw modern ontwerp voor in de plaats gezet door R D Bleeker. Het huidige schoolgebouw heeft door de jaren heen meerdere renovaties ondergaan, waarvan de vernieuwing van de entree en de derde verdieping het meest opvallend zijn. Toch zijn grote delen van het gebouw erg verouderd. Met name de lokalen op de begane grond, eerste en tweede verdieping, de sportzalen en de aula zijn aan het einde van de levensduur. Verder zijn de klimaatinstallaties toe aan vervanging en is de uitstraling van het gebouw gedateerd. Het is tijd voor een grootschalige revitalisatie.

Eind januari 2018 is het Integraal Huisvestingsplan (IHP) Gooise Meren aangenomen door de gemeenteraad. De gemeenteraad erkent de noodzaak tot renovatie van vier van de vijf VO-schoolgebouwen in de gemeente en trekt hier ruim €30.000.000,- voor uit.

Het Goois Lyceum is samen met het Willem de Zwijger College als eerste aan de beurt volgens de prioritering in het IHP .

De huisvestingsaanvraag is inmiddels ingediend en op dit moment is het voornemen om in 2019 of 2020 te gaan bouwen. Op deze plek op de website willen we betrokkenen (buurtbewoners, leerlingen, collega’s, ouders, en toekomstige Goois Lyceumgangers) berichten over deze renovatie.

In grote lijnen zijn de plannen en wensen voor ons nieuwe gebouw als volgt:

  • Nieuwe multi-inzetbare L.O.-zalen of een sporthal, renovatie kleedruimtes
  • Nieuwe aula die tevens kan dienen als hoorcollege- en theaterzaal
  • Renovatie en een andere indeling van de begane grond
  • Renovatie eerste en tweede verdieping naar model derde verdieping
  • Renovatie sanitair
  • Nieuwe gevel en entree

Naast al deze revitalisatieplannen voor diverse ruimtes willen we ons ook inspannen om het gebouw veel duurzamer te maken. We zetten in op BENG, een Bijna Energie Neutraal Gebouw.

Zodra we meer nieuws hebben over de revitalisatie van ons gebouw, dan laten wij u dit in deze rubriek weten. Stay tuned…