Scheikunde

Arc

Bij scheikunde leggen we je uit dat de wereld is opgebouwd uit piepkleine bouwstenen: moleculen en atomen. Als je weet hoe de bouwstenen van dingen eruit zien, snap je ook beter waarom bijvoorbeeld een metalen stoelpoot koud aanvoelt en een houten tafelblad niet. Of waarom suiker lijkt te verdwijnen in je thee, maar je theelepeltje niet. Maar ook waarom een elastiekje weer terug springt als je hem niet meer uitrekt.

Je leert ook waarom sommige stoffen met elkaar reageren en andere juist niet. En waarom sommige zo explosief reageren (check bijvoorbeeld al eens Brainiacs op YouTube).

Omdat die bouwstenen zo klein zijn, kun je ze niet met het blote oog zien. Om je te helpen ze toch te begrijpen, gebruiken we molecuulbouwdozen en doen we proefjes. Soms mag je in de les zelf proefjes doen, maar soms is een proef wat gevaarlijk en doen wij hem voor de klas. 

Je krijgt scheikunde pas in de derde klas. Sommige leerlingen vinden scheikunde moeilijk, maar wij leggen graag alles goed en vaak uit, zodat iedereen het begrijpt en je daardoor scheikunde nét zo leuk en interessant vindt als wij!

Hoeveel uur heb je scheikunde op je rooster in de eerste klas?

0 lesuren

In leerjaar 2 krijg je voor het eerst te maken met scheikunde, in de vorm van het combi-vak Nask.


Hoeveel docenten scheikunde zijn er?

4 docenten


Op welke verdieping zijn de lokalen?

3e verdieping

Maar op de hele derde verdieping bruist het van de beta-wetenschap!