Stromenonderwijs: hoe werkt dat precies?

Arc

Bij aanmelding op het Goois Lyceum maak je een keuze voor een bepaald type brugklas. Alle leerlingen worden daarna volgens de regels van de plaatsingsprocedure geplaatst in één van de volgende klassen: de gymnasiumklas (vwo), de technasiumklas (vwo), de havo/vwo-brugklas met kunst en media of de havo/vwo-brugklas waarin leerlingen in modules kennis maken met de 3 verschillende stromen. De leerlingen in deze laatste groep kiezen na leerjaar 1 in welke stroom zij verder willen.

Big Business

Bij Big Business staan maatschappelijk interessante en ingewikkelde problemen centraal. Onderwerpen uit de mens- en maatschappijvakken worden in thema-vorm aangeboden en zo werk je steeds een paar uur achter elkaar aan grote onderwerpen die internationaal op de politieke agenda  staan.

Vind je het belangrijk om een gefundeerde mening te hebben wat er vandaag de dag gebeurt in de wereld? Dan is Big Business zeker interessant voor jou.

Kunst en media

De kunst- en mediastroom is bedoeld voor havo/vwo-leerlingen met interesse voor kunst en media. In de kunst- en mediaklas zijn de kunstvakken gecombineerd en zo werk je steeds een paar uur achter elkaar aan een groot kunst- en mediaproject. Je ontdekt je eigen talenten en je krijgt de vrijheid om je eigen kijk op kunst te ontwikkelen.

Als je zin hebt om te ontdekken, te spelen en te creëren, staan de deuren van de Kunst & Media-klas voor je open!

Technasium

Op het technasium maak je kennis met bètaberoepen door op een praktische manier bezig te zijn en door lekker veel te doen. Bij het vak O&O, Onderzoek & Ontwerpen, werk je aan echte vraagstukken. Deze vraagstukken komen van opdrachtgevers buiten school, vooral vanuit het bedrijfsleven. Deze bedrijven bezoek je samen met je klas, om zo een kijkje in de keuken te krijgen.

Ben je creatief, nieuwsgierig en houd je van samenwerken, dan is het technasium zeker wat voor jou!

Gymnasium

Natuurlijk leer je op het gymnasium de talen van de oude Grieken en Romeinen: Latijn en oud-Grieks, en krijg je filosofie. Maar er is ook aandacht voor de kunst en de cultuur van de oudheid en je volgt Cambridge English.

Daarnaast krijg je het vak Capita Selecta waarin de kunstzinnige en cultuuruitingen van de oudheid aan bod komen. Lees hier meer over in de 6e editie van ons gymnasium magazine!