Tekenen

Arc

Op het Goois Lyceum kun je tekenen als examenvak kiezen, zowel op het HAVO, als op het VWO. De basis daarvoor wordt gelegd in de onderbouw. In de tweede klas hebben alle leerlingen 2 uur tekenen per week. 

In de lessen tekenen maak je niet alleen kennis met allerlei tekenmaterialen en tekenbegrippen, maar leer je vooral je eigen creativiteit te ontwikkelen. Je zult zien dat je hele creatieve oplossingen kunt bedenken. De opdrachten die je krijgt zijn daar ook op gericht. Creativiteit is geen talent, want je kunt creativiteit ontwikkelen. Je hoeft dan ook niet heel goed te kunnen teken, als je maar laat zien dat je je heel graag ontwikkelt en dat je leergierig bent. We vinden onderzoek doen heel belangrijk, want daar leer je juist heel veel van. Leerlingen in de bovenbouw leggen dit onderzoek vast in een speciaal boekje die zij van school krijgen. Alle materialen die je nodig hebt, zijn op school en die hoef je dus niet zelf aan te schaffen; dit mag natuurlijk wel.

Hoeveel uur heb je tekenen op je rooster in de eerste klas?

0 lesuren

In klas 2 krijgt iedereen in de onderbouw een blokuur tekenen op het rooster. Je kunt tekenen ook als eindexamenvak kiezen.


Hoeveel docenten tekenen zijn er?

4 docenten


Op welke verdieping zitten de lokalen?

Begane grond