Ajolt Elsakkers vertrekt bij Goois Lyceum

Arc

Ajolt Elsakkers zal met ingang van 1 oktober 2018 het Goois Lyceum verlaten. Hij wordt rector op het Sint-Maartenscollege in Voorburg.  Het bestuur van de Gooise Scholen Federatie betreurt het vertrek van Elsakkers, maar respecteert zijn keuze voor een functie dichter bij zijn woonplaats.

 

Excellent

Het bestuur van de GSF heeft grote waardering voor hetgeen Elsakkers voor de GSF en het Goois Lyceum heeft betekend. Elsakkers werkt sinds 2010 bij het Goois Lyceum, eerst als teamleider vwo-bovenbouw en sinds augustus 2015 als rector van de school. Onder zijn leiding heeft het Goois Lyceum zich geweldig ontwikkeld, zoals onder meer blijkt uit de  herhaalde toekenning van het predicaat excellent voor de vwo- en de havo-afdeling. Het bestuur bedankt Ajolt dan ook hartelijk voor zijn inzet en betrokkenheid. “Met zijn kennis van zaken, bevlogenheid en enthousiasme weet hij leerlingen, medewerkers en collega’s van andere scholen in beweging te krijgen”, aldus Mark de Haas, voorzitter van het College van Bestuur van de GSF.

 

Opvolging

Eind september zal het Goois Lyceum op passende wijze afscheid nemen van Elsakkers. Voor de leerlingen en voor de continuïteit van het onderwijs heeft het vertrek van Elsakkers geen gevolgen, al zullen veel mensen Ajolt enorm gaan missen. Het bestuur zal op korte termijn een procedure starten voor het vinden van een nieuwe rector. Medewerkers, leerlingen en ouders zijn inmiddels op de hoogte gesteld.  

 

Het Goois Lyceum in Bussum is een van de acht scholen van de Gooise Scholen Federatie. De school biedt de richtingen gymnasium, technasium, vwo en havo en telt een kleine 1300 leerlingen.