Mark de Haas verlaat de GSF

Arc

Mark de Haas heeft aangekondigd de Gooise Scholen Federatie per 5 maart 2018 te verlaten. Hij treedt in dienst als senior-consultant bij BMC-Advies.

Hij is na ruim negen jaar onderwijsbestuur toe aan een nieuwe uitdaging en zal in zijn nieuwe functie zijn bestuurlijke ervaring inbrengen bij het adviseren van onderwijsinstellingen.

Mark de Haas is vanaf augustus 2008 werkzaam als lid van het College van Bestuur van de Gooise Scholen Federatie (GSF). Als bestuurslid van de GSF is hij verantwoordelijk voor financiƫn, huisvesting, ICT en de ondersteuning van de scholen. Ook is hij voorzitter van de Kring van Schoolleiders in het Gooi.

In de afgelopen jaren heeft De Haas voor de Gooise Scholen Federatie enkele grootschalige huisvestingsprojecten gerealiseerd, zoals de nieuwbouw van de Gooise Praktijkschool en de sporthal van het Vechtstede College, en de revitalisatie van Huizermaat. Ook de plaatsing van zonnepanelen op alle schoolgebouwen van de GSF is onder zijn verantwoordelijkheid tot stand gekomen.Tevens heeft de GSF flinke stappen genomen op het gebied van ICT en is de financiƫle bedrijfsvoering van de organisatie op orde.
Robert-Jan Simons (voorzitter Raad van Toezicht) en Kees Elsinga (voorzitter College van Bestuur) betreuren het vertrek van De Haas, maar respecteren zijn besluit.
In februari zal de GSF op passende wijze afscheid nemen van De Haas.