Aftrap Goede Doelen project

12 november 2021
Arc

Op donderdag 7 oktober was de officiële aftrap van het “Goede doelen project”. Alle leerlingen van de eerste klas bezochten die dag de Goede Doelenmarkt. Op deze markt kwamen verschillende goede doelen zoals Warchild, Make a Wish, Wereld Natuur Fonds, Sailwise, Tara Bodong, Education Runway e.a. hun activiteiten onder de aandacht van de leerlingen brengen. De leerlingen konden vragen stellen aan de medewerkers, workshops bezoeken en allerlei informatie verzamelen. Uit alle mogelijkheden kiezen zij uiteindelijk één goed doel.

Voor dit goede doel wordt er nu actie ondernomen. Dit wordt gedaan o.l.v. de mentor. Quest leerlingen zullen in periode 2 van de Quest Doelen lessen aan slag gaan met het project.

Tijdens de lessen wordt er een mini-onderneming opgericht, een ondernemingsplan geschreven, een speeddate met ondernemende ouders gedaan, reclame gemaakt en aan het eind van het project, donderdagavond 10 februari, zal de opbrengst overhandigd worden aan de vrijwilligers van de goede doelen in de vorm van een” Omgekeerde Goede Doelen Markt”.

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. T.z.t. zult u een uitnodiging ontvangen.

Guus Spall, Mirjam Schmidt-Erftemeijer