Cambridge

Arc

Cambridge Examen

De wereld wordt steeds internationaler waardoor de Engelse taal een grote rol hierin speelt. Om onze gemotiveerde leerlingen een uitdaging te bieden, wordt er vanaf schooljaar 2021-2022 een keuzeles Cambridge aangeboden. Tijdens de lessen, bereiden de leerlingen zich voor de Cambridge examen die iedere jaar plaats vindt. De Cambridge certificaat kan je gebruiken om je in te schrijven voor een opleiding waarvoor de certificaat nodig is of om in het buitenland te studeren. 

Hoe werkt het bij het ARHC?

In september, kunnen de leerlingen van vwo5 zich inschrijven voor de Cambridge keuzeles om zich te oriënteren aan de Cambridge programma. Vanaf midden oktober, beslissen de leerlingen of ze de Cambridge programma volgen gedurende het hele jaar. Hieraan zijn er kosten verbonden omdat de leerlingen het programma afsluiten met een landelijke examen. Wanneer de examen behaald is, krijgt de leerling een officieel certificaat voor de behaalde niveau. 

Tijdens de Cambridge lessen, bereid je je voor de Cambridge examen die in juni plaats vindt. Je leert meer strategieën over hoe je met de Engelse taal omgaat, je leert hoe je formeel schrijft, en je leert meer over de Engelstalige uitdrukkingen en de cultuur in het algemeen. Gedurende het school jaar werk je aan de vier vaardigheden: spreken, schrijven, lezen, en luisteren. Tijdens de examen komen alle onderdelen terug. 

Heb je meer informatie nodig? 

Cambridge website 

The British Council website

Voor vragen over de Cambridge programma kunt u terecht bij Mw. M. Abdelbaky (mabdelbaky@gsf.nl