CKV

Arc

Bij CKV doen we allerlei leuke en creatieve projecten!

Eigen ideeën zijn belangrijk en jullie krijgen de vrijheid om bijzondere opdrachten en producten te maken. Of het nou over fotografie, film, media, architectuur, kunst, dans, theater, muziek gaat, er zit altijd wel iets bij dat jou aanspreekt! We bezoeken musea, voorstellingen, maar hebben gedurende het jaar ook interessante workshops van professionals in de klas! Over het algemeen zijn het projectopdrachten in samenwerkingsverband.

“De persoonlijke ontwikkeling van de leerling vindt in belangrijke mate plaats op de eigentijdse interface met de moderne cultuur.

Het is de taak van de school om deze deelname aan het culturele leven bewust te maken en te verrijken .De keuzes van de leerling voorzien hem onvermijdelijk van een culturele identiteit die aan anderen laat zien wie hij/zij/ wil zijn.

Wij willen zelfbewuste persoonlijkheden ontwikkelen die voortdurend hun grenzen verleggen in een open communicatie met anderen. Het onbegrijpelijk vreemde mag niet bot worden afgewezen, het mag niet als bedreigend worden ervaren, het moet worden onderzocht om het nieuwe te vinden en te waarderen!

De school laat  de leerling kennismaken met cultuuruitingen die vanuit de eigen achtergrond niet vanzelfsprekend worden gekozen, en geeft de leerlingen de werktuigen, denkwijzen en onderzoeksvormen, om eigen en andermans cultuuruitingen te ondervragen”

De wereld is ons klaslokaal en wij vinden ontzettend belangrijk dat de leerlingen ‘out of the box” leren te denken en kennismaken met andere dingen dan die zij kennen.