Beroepenmarkt 2020 – 2021 gaat online!

Arc

(Oproep: ouders gezocht die willen vertellen over hun beroep en hun weg er naartoe.)

Door Covid-19 wordt ons alledaags wereldje in de praktijk steeds kleiner. Zeker na de laatste persconferentie lijken we ons dit najaar ook weer tevreden te moeten stellen met onze eigen bank in onze eigen woonkamer. Terwijl de wereld voor onze kinderen juist steeds gróter zou moeten worden.. Leerlingen moeten al jong keuzes maken voor wat ze later willen gaan doen. In de 2e en 3e klassen moeten profielkeuzes gemaakt worden en in de bovenbouw moeten de leerlingen gaan kiezen voor hun examenvakken en vervolgstudies. De beroepenmarkt is ervoor om leerlingen zoveel mogelijk indrukken te geven van verschillende beroepen. Juist nu is dat heel erg belangrijk. 

Daarom gaan we dit jaar digitaal met de Beroepenmarkt. 

We zorgen voor een website waar zo veel mogelijk beroepen op gepresenteerd worden. Zodat onze kinderen door de filmpjes te bekijken makkelijk een beeld kunnen krijgen van de verschillende mogelijkheden. We vragen aan u om die filmpjes aan te leveren! 

Zo maakt u een filmpje: 

U kunt gewoon met uw telefoon een filmpje maken en dit vervolgens uploaden via https://forms.gle/Kyocg7f2KHJTkwsw8 . 

Het gaat om een kort filmpje; we hanteren 2 minuten als richttijd. Kunt u hierin vertellen over: 

  • Welk beroep u uitvoert
  • Wat houdt dat beroep in? Wat doet u in de praktijk? 
  • Noemt u 2 à 3 positieve aspecten?  
  • En hoe bent u daartoe gekomen (welke opleidingen heeft u gevolgd, welke andere aspecten waren van invloed op uw beroepskeuze?) 

De filmpjes zullen tijdelijk op een openbare website staan. Wij zetten daar de naam van uw beroep bij, niet uw eigen naam. Als u uw naam wilt vermelden, kunt u dat zelf in het filmpje doen. Als leerlingen u mogen benaderen met aanvullende vragen naar aanleiding van het filmpje kunt u dat ook in het filmpje aangeven.  

Werkt u mee aan het een beetje groter maken van de wereld voor onze kinderen? 

Het is juist nu zó van belang! 

We zien uw filmpjes heel graag vóór 6 november tegemoet. Als u vragen of opmerkingen heeft of als u hulp wilt bij het maken of uploaden van het filmpje kunt u ons bereiken via ons e-mailadres beroepenmarktarhc@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Namens het ARHC, 

Jasper de Vries, Qruun Schram en Floor Pel (ouderraad)

Iris Eckardt en Marianne de Goeij (decanaat)