Dag van de jonge jury

Arc

De dag van de jonge jury en de winnaar is voor de zevende keer:

Mel Wallis de Vries met het boek “ Wild”.

Mila Kamstra: 3e van rechts – jeugdjournaal 5 juni.    

Op 5 juni was ik (Bea de Boer, mediatheek)) weer op pad met een groep leesbeesten van het ARHC. Dit jaar extra speciaal, want Mila Kamstra uit klas Q3a zat dit jaar in het boekgenootschap van het de jonge jury. Wat waren we trots op Mila!  Het was weer een feestelijke dag bij Tivoli/Vredenburg in Utrecht.

De dag van de Jonge Jury – verslag van Karmijn Teunissen Q3a

5 juni was ik met een groepje leerlingen naar de dag van de Jonge Jury, maar wat is dat eigenlijk? 

De dag van de Jonge Jury is de dag waarop de Jonge Jury prijs wordt uitgereikt. Dit is een prijs die jeugdboekenschrijvers kunnen winnen met hun boek dat dat jaar is uitgegeven. 

Foto 1: ARHC op een rij.
Foto 2: boekgenootschap Mila 7e rechts.
Foto 3: Bo, Norine en Karmijn met auteur Mirjam Hildebrand.

Om deze uitreiking heen organiseert de Jonge Jury een hele dag waarin je vragen kunt stellen aan schrijvers, boeken kan kopen en nog meer leuke dingen. 

Deze dag werd georganiseerd in Utrecht en met een klein groepje leerlingen gingen we hier onder begeleiding van Bea naartoe.      

Zelf vond ik het een hele leuke dag. Ik heb heel veel nieuwe boeken gevonden om te lezen en het was leuk om meer te weten te komen over de schrijvers. Ook waren we met een gezellig groepje mensen en kon iedereen het goed met elkaar vinden. Al met al was het een top dag en zou ik graag nog een keer gaan.    

Verslag Mila Kamstra
Op de dag van de Jonge Jury heb ik eigenlijk de hele dag rondgelopen. Je kon allemaal spelletjes doen (zoals bijvoorbeeld tafelvoetbal) om boeken te winnen. Er waren ook een paar uitgeverijen aanwezig en daar kon je ook boeken kopen. Ik vond dit erg leuk en ik ben uiteindelijk met een stuk of acht, negen boeken naar huis gegaan. Na de slotact moest ik samen met de andere mensen van het boekgenootschap op het podium om te vertellen waarom het boek dat wij vertegenwoordigden zou moeten winnen. Dat was eerst wel spannend maar toen ik daar stond vond ik het niet meer heel erg. We deden onze presentaties en toen werd het winnende boek bekend gemaakt. Het was dus een geweldige dag en ik zou volgend jaar weer willen!                           


Het boekgenootschap: Mila rechtsonder
Terug in de trein met de goody bags. Allemaal blij! Een boek en chocolade cadeau!