Debattraining

Arc

Debattraining

Een grote groep leerlingen uit Q3, H3, H4, A4, H5 en A5 had zich opgegeven, om maandagmiddag beter te leren debatteren en speechen. We waren heel blij met zo’n grote opkomst en de leerlingen die we hebben moeten teleurstellen, omdat de training overschreven was zullen we alsnog intern bijscholen. Wat een leuke groep leerlingen, die elkaar niet allemaal kenden, maar meteen met elkaar aan de slag gingen!

Na afloop werd de training en de enthousiaste trainer door de leerlingen beoordeeld met een 8,8. Op  de vraag, of ze verder willen oefenen in het debatteren en mee willen naar de schoolwedstrijden antwoorden de leerlingen ook heel positief. Zo antwoordde een leerling: ‘Ja! Erg leuk en goed dat het Roland Holst dit mogelijk maakt! Ook leuk om de observaties en argumenten van anderen te horen. Dankuwel!’

De deelnemers hadden verschillende kwaliteiten. Sommigen structureren hun verhaal, anderen geven prachtige voorbeelden die tot de verbeelding spreken en sommigen hebben humor of een prachtige woordkeuze. Zij hebben ervoor gezorgd dat de training een groot succes is geworden.

Wij zien er dan ook naar uit de komende twee weken met de gehele groep verder te oefenen. Een tiental afgevaardigden zal dan op 22 februari meedoen met de voorrondes voor Noord Holland van het Lagerhuisdebat.

Johan van Rijn
Wietske Muller