Deelname aan de Dance4Life scholenactie

Arc

Beste ouder/verzorger van leerlingen uit Q2. H2 en HV2,

Graag vragen we uw aandacht voor de Dance4Life scholenactie. Uw zoon of dochter doet mee aan dit project op school. De Dance4Life scholenactie vindt plaats op tientallen scholen in Nederland.

De Dance4Life scholenactie

De scholenactie is gestart met een gastles waarin leerlingen met elkaar in gesprek gaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dance4Life doet dat altijd met zorg en passend bij de leeftijd en ontwikkeling van onze leerlingen. Na de gastles worden leerlingen uitgedaagd om geld in te zamelen. Daarmee maken zij seksuele voorlichting voor hun leeftijdsgenoten op het Indonesische eiland Papoea mogelijk. Alle leerlingen die met hun acties minimaal €30,-  inzamelen maken kans op uiteenlopende prijzen.

De geldinzamelingsacties vinden plaats tot en met 15 april 2019 (17.00 uur).

Gevoelig onderwerp

Op het eiland Papoea in Indonesië is er veel ongelijkheid tussen jongens en meisjes. Vooral meisjes lopen daardoor een groot risico om slachtoffer te worden van seksuele intimidatie en geweld. Maar ook in Nederland komt seksuele intimidatie op grote schaal voor, denk onder andere aan het digitaal versturen van seksueel getinte berichten, foto’s en/of filmpjes. Dance4Life vindt het daarom belangrijk om seks en grenzen op scholen bespreekbaar te maken. Docenten worden aangemoedigd om ook in de lessen aandacht te besteden aan de thematiek van Dance4Life.

Over Dance4Life 

Dance4Life geeft wereldwijd seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Dit is hard nodig, want onveilige seks is één van de grootste bedreigingen voor de gezondheid van jongeren wereldwijd. Dance4Life wil dit samen met jongeren veranderen.

Vragen of opmerkingen?
Wilt u iets weten over Dance4Life, de scholenactie of heeft u tips of opmerkingen? Neem contact op met één van de betrokken docenten op school of ga voor meer informatie naar de website van Dance4Life: www.scholenactie.dance4life.nl

We hopen van harte dat uw kind(eren) met enthousiasme en betrokkenheid mee doet aan de Dance4Life scholenactie. En als het goed is, zult u er dan thuis ook van horen!