Drama

Arc

Het vak drama op het Roland Holst College

‘Theater is een afspiegeling van het leven. Door met theater bezig te zijn, krijg je meer vertrouwen en inzicht in jezelf, de mensen om je heen en de wereld waarin je leeft. Theater inspireert, stimuleert en verrijkt het leven. ’

Vanuit deze gedachte wil het Roland Holst College haar leerlingen een plek bieden waar zij persoonlijk kunnen groeien door middel van het volgen van dramalessen. Een plek waar zij hun sociale en communicatieve vaardigheden verder ontwikkelen; hun creatieve talenten ontplooien; hun emotionele intelligentie benutten en hun zelfvertrouwen versterken. 

Veilige en vrolijke sfeer

Om dat doel te bereiken, biedt het Roland Holst College haar leerlingen in de eerste plaats een veilige en vrolijke sfeer waarin wederzijdse belangstelling, respect, hulpvaardigheid, steun en inspiratie de boventoon voeren. In die sfeer leren de leerlingen stap voor stap het beste uit hun lichaam, fantasie en persoonlijkheid te halen. Ze krijgen les in spel, stem en beweging. Ze worden op speelse manier ingevoerd in de beginselen van het toneelspel. Ze leren werken met muziek, licht en geluidseffecten. Ze overwinnen hun plankenkoorts.

In de lessen werken we onder andere aan verschillende genres (thriller, soap, horror), de vier elementen, de basisemoties, hoge status/lage status en maken we theater vanuit verschillende bronnen (muziek, foto’s, schilderijen, geluid, beweging). Het aanbod is zeer divers.