Expeditie Be More 2019 naar Oeganda

Arc

Na bijna een jaar lang voorbereiden was het op 9 februari eindelijk zo ver. De expeditie Be More 2019 naar Oeganda kon beginnen. Op Schiphol werd er afscheid genomen van alle familie en vrienden die mee waren gekomen om de groep uit te zwaaien. Na een reis van zo’n 12 uur werden we in Oeganda opgewacht door de coördinator van de reis Chantal en onze drivers Silas, Bosco en Julius.

Het eerste project wat we bezochten was Pelido. Hier hebben we geholpen op school, een soort fornuizen gebouwd en waterpoelen schoongemaakt. Tussen project 1 en 2 was er tijd voor een safari bij Lake M’buro. Bij FoHo hebben we straatkinderen geholpen en tijdens een tour door de community werd duidelijk waarom dit project zo belangrijk is. Het weekend was bedoeld voor ontspanning bij Lake Bunyoni om daarna door te gaan naar het project Bivamuntuyo. Dit project is opgezet door Kim, een Nederlands vrouw. We hebben achterop de boda boda (een brommer) gezeten om huisbezoeken te doen en het ziekenhuis te zien. Ook hebben we op de boerderij geholpen met onder andere het maken van pindakaas. Tot slot gingen we naar CePo. Hier hebben wij op een school geholpen met allerlei karweitjes. Muurschilderingen moesten opnieuw geverfd (er was eerder verkeerde verf gebruikt), bakstenen die gebakken waren moesten worden verplaatst om te kunnen verkopen en schriften moesten gekaft worden.

Al met al hebben we ontzettend veel gezien en gedaan in deze indrukwekkende twee weken. Het was echt een hele bijzondere reis die wij niet snel zullen vergeten!!!