Fijne zomervakantie

Arc

Het schooljaar zit er bijna op. Vandaag gaan we de laatste groep geslaagden huldigen. Onze drive through diploma-uitreiking is een groot succes geworden met gelukkige leerlingen en trotse ouders. Fijn dat we het jaar samen met onze eindexamenleerlingen toch op een feestelijke manier kunnen afsluiten. Dat verdienen deze leerlingen na dit examenjaar. En wat een jaar hebben wij met elkaar achter de rug…..

Toen ik meer dan een jaar geleden solliciteerde op de functie van rector verheugde ik mij erop om weer tussen de leerlingen van het VO te kunnen lopen, na jaren in het hoger onderwijs te hebben gewerkt. Dat heeft toch even anders uitgepakt. Vanaf halverwege maart zat ik regelmatig alleen in een compleet verlaten gebouw en was ik rector van een thuisonderwijs school geworden. De overgang naar deze vorm van onderwijs was een enorme stap voor de school en ik ben trots op alle medewerkers en leerlingen die, zo goed en kwaad als het ging, daarmee aan de slag zijn gegaan. Ik besef dat niet alles geweldig liep en dat het onderwijs soms niet goed ging. Maar wij hebben veel geleerd en ik denk dat wij, indien nodig,  klaar zijn voor een nieuwe lockdown. De protocollen en uitwerkingen liggen klaar.

Ik moet er nu alleen niet aan denken, want de school is zoveel mooier mét leerlingen! Voorlopig gaan wij er vanuit dat wij op maandag 17 augustus met alle collega’s de school weer gaan starten. Op woensdag 19 augustus kunnen wij dan weer alle leerlingen van het ARHC verwelkomen. Maar nu eerst vakantie. Ik wil iedereen graag een hele fijne zomer toewensen. Blijf gezond en tot snel.

Met vriendelijke groet,

René Karman

Rector ARHC