Gelukkig en gezond 2021!

13 januari 2021
Arc

Mag het nog of ben ik te laat? Ik wil iedereen via onze nieuwsbrief het beste wensen voor 2021. Ik hoop dat wij er met elkaar een mooi jaar van kunnen maken. Ik hoop ook dat iedereen gezond mag blijven en dat we corona achter ons kunnen laten. 

Helaas is het nog niet zo ver. Gisteren heeft het kabinet de lockdown verlengd en zijn de maatregelen voor de scholen aangescherpt. Ook jongeren moeten onderling op school 1,5 meter afstand houden. Dat wordt een pittige klus met pubers die in een levensfase zitten waarin sociale contacten misschien wel het belangrijkst zijn. Voorlopig gaan de meeste leerlingen verder met afstandsonderwijs. We zijn hiermee gestart na de kerstvakantie en op basis van onze ervaringen van de vorige lockdown hebben we een aantal aanpassingen gedaan ten opzichte van maart/april. 

Om leerlingen meer structuur te geven houden we nu het reguliere rooster aan en controleren wij aanwezigheid. In de lessen beperken we de instructie en kunnen leerlingen aan de slag met opdrachten, leerstof etc. Hiermee willen wij voorkomen dat onze leerlingen de hele dag naar het scherm moeten kijken. De mentor/coach is nog steeds het aanspreekpunt voor leerlingen en ouders/verzorgers. Wanneer u of uw kind tegen problemen aanloopt kunt u contact opnemen met deze collega.

De examenleerlingen mogen wij wel op school ontvangen. Alleen moeten zij vanaf vandaag ook onderling 1,5 meter afstand houden. De komende dagen zijn deze leerlingen nog bezig met toetsperiode 2. Hiervoor hebben wij vanochtend de lokalen aangepast zodat leerlingen op de vereiste 1,5 meter van elkaar zitten. Komende dagen beslissen wij hoe de lessen er vanaf volgende week uit gaan zien en zullen wij onze maatregelen naar onze leerlingen en ouders/verzorgers communiceren.

Dank voor alle steun die wij afgelopen periode van u hebben mogen ontvangen en veel sterkte de komende weken.

Met vriendelijke groet,
René Karman
Rector ARHC